Glasschade in Eindhoven? Wij staan 24/7 voor je klaar!

Bij glasschade zijn wij binnen 30 minuten op locatie. Bel: 088-1155622

 • Afhandeling met verzekering

 • Goed en goedkoop

 • 24 uur per dag, 7 dagen per week

 • Binnen 30 minuten op locatie

 • 15 jaar garantie

 • Snel en vakkundig

pijl

Glasreparatie Eindhoven Johan Zwartenberg
Feedback company

Glaszetter Eindhoven

Of het nu gaat om het herstellen van glasschade, het laten vervangen van huidige beglazing of juist het laten plaatsen van binnen- en buitenramen in jouw woning; Zwartenberg heeft voor jou de ideale glaszetter in Eindhoven klaar staan. Zwartenberg heeft 30 jaar ervaring als het om glaszetten gaat.

Wij selecteren onze glaszetter op o.a.:
- vakmanschap
- betrouwbaarheid
- professionaliteit
- correcte werkwijze
- klantvriendelijkheid

Onze werkwijze

Glasschade in Eindhoven? Heb je glasschade en zoek je een glaszetter uit de regio Eindhoven die zo spoedig mogelijk ter plaatse is om het glas te herstellen of te vervangen? Neem dan contact op via het contactformulier of - nog sneller - telefonisch. Wij komen dan binnen 30 minuten aan de deur!

Voetbal door raam in Eindhoven

Nieuwe beglazing nodig?

Ben je bezig met een nieuwbouwproject of wil je je huidige beglazing laten vervangen, bijvoorbeeld voor veiligheidsglas, isolerend glas of brandwerend glas? Bel ons, of neem contact op middels het contactformulier. Wij laten meerdere glaszetters uit Eindhoven kosteloos en vrijblijvend een offerte opstellen. Daarna is de keuze aan jou.

Welke glaszetter sluit het beste aan op jouw woonwensen en -voorkeuren en past binnen het budget voor beglazing? En ben je nog niet tevreden met de aanbiedingen? Dan zoeken we verder voor je. Wij willen het beste voor elke klant en zijn pas tevreden als jij dat ook bent.

Glasschade, wat nu?

Glasschade kan verschillende oorzaken hebben. Spelende kinderen in de tuin en een voetbal door de ruit? Een onverwachte harde windvlaag waardoor het raam hard is dichtgeklapt? Of heb je helaas te maken gehad met de gevolgen van vandalisme of inbraak?

In het laatste geval is het verstandig eerst contact op te nemen met de politie in regio Eindhoven en de verzekeraar. Soms kan het nodig zijn om foto's te maken of om de schade te laten zoals hij is voor een (sporen)onderzoek. Daarnaast adviseren wij al onze klanten met glasschade om niet zelf de scherven op te ruimen. De glaszetter zal dit op nette en vooral veilige wijze voor je oplossen. Voorkom gevaarlijke situaties!

Neem zo spoedig mogelijk contact met ons op - telefonisch of middels het contactformulier - zodat de glasschade binnen 24 uur hersteld wordt door een erkende glaszetter uit de regio Eindhoven. Soms is de glasschade te herstellen; in andere gevallen kan het nodig zijn dat de glaszetter de volledige beglazing moet vervangen. In dat geval kun je kiezen voor hetzelfde glas dat je al had, maar het is ook mogelijk voor een nieuwe glassoort te kiezen. De glaszetter legt je alles uit over de verschillende soorten beglazing en adviseert je graag.

Glaszetter in Eindhoven nodig?

Met Zwartenberg ben je verzekerd van een professionele glaszetter uit Eindhoven.

Glassoorten

Een glaszetter van Zwartenberg werkt met uiteenlopende soorten glas. Van het alom bekende, authentieke enkele glas tot de allernieuwste soorten isolerende beglazing. Zelfs glas-in-lood en sierbeglazing zijn mogelijk in Eindhoven. Hieronder geven we alvast een beknopt overzicht van al onze glassoorten. Heb je nadien vragen of wil je meer informatie? Neem dan zeker even contact met ons op!

Enkel glas

Vroeger was enkel glas de standaard. Tegenwoordig wordt het steeds minder gebruikt, aangezien het slecht isoleert en minder veilig is dan nieuwere glassoorten. Heb je een authentieke woning of glas-in-lood-ramen? Grote kans dat er enkel glas gebruikt is. Je zou deze ramen kunnen voorzien van een coatinglaag, zodat de isolerende waarde beter wordt. Ook bieden voorzetramen - waarover verderop meer - een goede bescherming en betere isolatie voor enkel glas. Daarnaast gebruikt onze glaszetter enkel glas voor sierbeglazing binnenshuis. Denk hierbij aan een glazen wand in de keuken of deuren voorzien van sierbeglazing, voor meer licht en een ruimtelijk effect in huis.

Figuurglas

Figuurglas, ofwel decoratief glas, wordt voornamelijk binnenshuis gebruikt. Maar ook ter verfraaiing van jouw kantoorpand in Eindhoven biedt figuurglas vele mogelijkheden. Heb je zelf al een patroon of motief in gedachten of mag de glaszetter jou kennis laten maken met de ruim vijftig bestaande patronen? En heb je een specifieke wens voor een patroon? Ook dan is er in de regio een glaszetter die hiermee aan de slag kan gaan.

Meer over figuur glas

Contact met jouw glaszetter in Eindhoven

Bel 088-1155622 of

Dubbel glas

Dubbel glas, dat uit meerdere laagjes glas bestaat, isoleert aanzienlijk beter dan enkel glas. Hierdoor bespaar je een hoop op je energiekosten en blijft de temperatuur binnenshuis stabieler. Wil je nog beter isoleren? Kies dan voor dubbel glas met een isolerende laag; isolerend glas. Hieronder lees je meer over isolatieglas.

Veiligheidsglas

Niet alleen bedrijfspanden in Eindhoven zijn gebaat bij veiligheidsglas, ook als je voor thuis veiligheid hoog in het vaandel heeft, is veiligheidsglas een goede keuze voor jou. Heb je bijvoorbeeld een tussendeur met glas of een loggia met glazen toegangsdeur en kleine kinderen? Dan ben je er zeker van dat er geen nare ongelukken kunnen gebeuren. In Eindhoven werkt de glaszetter met de volgende soorten veiligheidsglas:

 • Gelaagd glas
  Deze beglazing barst niet bij een glasbreuk, maar wordt bij elkaar gehouden. Zo ontstaan er bij een glasbreuk geen gevaarlijke scherven. Dit komt door de speciale folie die tussen de glaslagen geplaatst is. Denk bijvoorbeeld aan autoglas; autoglas is ook gelaagd en barst niet als er een steentje tegenaan vliegt; er ontstaat een 'sterretje in het glas'.
 • Gehard glas
  Deze glassoort is ongeveer vijf keer zo hard als normaal glas, door een speciale thermische behandeling. En mocht het glas toch breken, dan valt het in duizenden kleine stukjes uiteen, in plaats van gevaarlijke, scherpe glasscherven. Ideaal voor toepassingen in de badkamer, zoals douchedeuren of op een terras als windscherm.
 • Draadglas
  Met name voor bedrijven in Eindhoven ideaal; bij draadglas is voor eventuele ongenode gasten - inbrekers - al duidelijk zichtbaar dat het glas niet makkelijk te breken is. Bij draadglas is een duidelijk netwerk van metaaldraad zichtbaar. Veilig dus, als het aankomt op ongelukken, maar tevens inbraakwerend.

Twijfel je tussen de verschillende soorten veiligheidsglas? Neem dan contact op met ons of raadpleeg jouw glaszetter uit de regio voor meer informatie en uitgebreid advies.
Meer over veiligheidsglas

Glas-fabriek

Contact met jouw glasservice

Bel 088-1155622 of

Contact met jouw glasspecialist

Bel 088-1155622 of

Mevrouw Reijers

Wij roepen al een paar maanden dat we dubbel glas willen in plaats van enkel glas. Zo vlak voor de winter werd het toch wel erg koud en hadden we haast. Gelukkig konden we snel terecht bij Zwartenberg, en zitten we er nu heerlijk warm bij.

Ontvangen op 07.07.2024

Brandwerend glas

Bedrijven en woningen in Eindhoven worden extra goed beveiligd tegen brand middels brandwerend glas. De drie soorten brandwerend glas die de glaszetter voor je kan plaatsen zijn:

 • Gehard veiligheidsglas zonder coating
  Dit veiligheidsglas werkt brandvertragend door de andere voorspanning van het glas.
 • Gehard veiligheidsglas met coating
  Naast bovengenoemde brandvertragende werking, heeft deze glassoort als extra een coating die stralingen van brand tegenhoudt.
 • Gehard veiligheidsglas met giethars
  Evenals de andere twee brandwerende glassoorten werkt deze glassoort brandvertragend. Het giethars zorgt daarnaast voor een extra isolerende laag in geval van brand.

Meer over brandwerend glas

Glasservice spoed
Mevrouw Versluijs

Ik vond het erg fijn dat dezelfde dag nog een glaszetter van zwartenberg langs kwam! Ik was daardoor direct van de glasschade af. Het liep wel mis met de factuur, maar dat werd zonder problemen opgelost. Goede glaszetters.


Ontvangen op 12.07.2024


Isolatieglas

De mate van isolatie wordt aangeduid met HR, HR+ en HR++, waarbij de HR++ de hoogste isolerende waarde heeft. Dit houdt niet automatisch in dat je altijd voor HR++ hoeft te gaan. Sommige woningen, zoals recente nieuwbouwwoningen in Eindhoven, zijn al dusdanig goed geïsoleerd, dat je misschien al voldoende hebt aan dubbel glas waarmee je uiteindelijk een even hoog rendement behaalt als met een duurder isolatieglas. Laat je dus goed adviseren door de glaszetter alvorens je een keuze maakt.
Meer over isolatieglas

Glas in lood

Hoewel de meeste mensen bij glas-in-loodramen algauw denken aan oude woningen, herenhuizen of kerken, zijn er in Eindhoven al diverse glas-in-loodramen gezet bij nieuwbouwprojecten. Deze ramen geven de woning een bijzondere, kunstzinnige en kleurrijke sfeer. Zoek je een glaszetter binnen ons netwerk die gespecialiseerd is in het zetten of herstellen van glas-in-loodramen? Neem dan zeker contact met ons op voor het vrijblijvend bespreken van alle mogelijkheden.
Meer over glas-in-lood

Mevrouw Lieshout

Er was bij ons ingebroken en ik had dus met spoed een glaszetter nodig. Ze waren er binnen 15 minuten en hebben direct nieuw glas geplaatst. Dat was wel heel erg fijn, met name vanwege het slechte weer. Het regende naar binnen.


Ontvangen op 14.07.2024


Beloftes van onze glaszetter

Zwartenberg is al een kwart eeuw een begrip als het om glaszetten gaat. Door onze ruime ervaring en samenwerking met de beste glaszetters, kunnen wij je een aantal belangrijke beloftes doen:

 • Wij werken alleen samen met professionele, gecertificeerde glaszetters die hart hebben voor hun vak en weten wat klantvriendelijkheid is.
 • Informatie, adviezen en offertes zijn bij ons altijd vrijblijvend en kosteloos.
 • De keuze is altijd aan jou. Je ontvangt van elke beschikbare glaszetter uit regio Eindhoven een offerte. Je kiest de glaszetter voor jouw klus. En zit er geen een offerte bij waar je tevreden over bent? Dan ben je tot niks verplicht. Je komt nooit voor vervelende verrassingen te staan.
 • In geval van glasschade garanderen wij dat de schade binnen 24 uur door een erkende glaszetter uit de regio hersteld wordt. Bovendien draagt de glaszetter er zorg voor dat alle glassplinters, scherven en overig schadeafval netjes en veilig afgevoerd worden.

Verzekering

Wij handelen de schade rechtsreeks af met jouw verzekeraar.

24/7

Wij zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar.

Goedkoop

Wij zijn er trots op dat we de scherpste prijzen hebben.

Binnen 30 minuten

Bij spoed zijn wij in Nederland binnen 30 min. op locatie.

15 jaar garantie

15 jaar garantie op dubbel glas inclusief montage.

In Eindhoven

Wij werken door heel Nederland, van Lauwersoog tot Vlissingen.

Glaszetter nodig?

Met Zwartenberg ben je verzekerd van een professionele glaszetter 

Voordelen glaszetter in Eindhoven

Een voordeel van een glaszetter in Eindhoven is dat deze kwaliteit levert, de glaszetter is vakkundig en beschikt over de kennis en ervaring om jouw glas goed te zetten. De kennis en ervaring van de glaszetter zorgt ervoor dat het glas erg nauwkeurig wordt geplaatst. Het is belangrijk dat glas nauwkeurig geplaatst wordt, aangezien dit invloed heeft op de prestaties van het glas.

Verder heb je recht op garantie wanneer je het glas laat zetten door een glaszetter in Eindhoven. Mocht er wat misgaan bij het zetten van het glas, dan kost het je niks. Naast de kosten van het glas zal je ook garantie hebben op bijkomende kosten bij een eventuele vervanging, zoals de kosten van het zetten en de eventuele extra reiskosten.

Een glaszetter zorgt er ook voor dat je zelf niks hoeft te doen. Wanneer je gebruik maakt van een glaszetter van Zwartenberg in Eindhoven heb je er verder geen werk meer van, en hoef je je geen zorgen te maken over het glas. Daarnaast is de glaszetter verantwoordelijk voor het zetten van het glas en loop je geen risico op verwondingen tijdens het zetten van het glas.

Contact met jouw glaszetter

Bel 088-1155622 of

Raam-vervangen
Mevrouw Frankhuizen

Ik heb al meermaals kapot glas laten vervangen door Zwartenberg. Gaat bijna altijd zonder problemen. Als er wel een probleem is lossen ze dat snel en klantvriendelijk op. Ben goed te spreken over deze glaszetter.


Ontvangen op 04.07.2024


Geld besparen

Verschillende soorten glas hebben verschillende isolatiewaarden. Triple glas is hierbij het glas met de hoogste isolatiewaarde. De hoogte van de isolatiewaarden kan voor een behoorlijke energiebesparing zorgen. Op deze manier kan na een investering van een ruit met hoge isolatiewaarden de energiekosten bij jou in Eindhoven laten dalen.

U-waarde

De isolatiewaarde van glas wordt uitgedrukt in de U-waarde. De U-waarde is de hoeveelheid warmte die verloren gaat. De U-waarde geeft aan hoeveel warmte er per vierkante meter en per graad temperatuurverschil wordt doorgelaten tussen beide zijden. Per soort glas verschilt de U-waarde. Dikkere soorten glas hebben meestal een lagere U-waarde dan enkel glas.

Voorkom nog meer glasschade

Het snel vervangen of herstellen van glasschade is erg belangrijk. Glasschade kan namelijk erg gevaarlijk zijn, mensen kunnen verwondingen oplopen wanneer ze in aanraking komen met kapot glas. Ook de prestaties van het glas verminderen wanneer het glas schade oploopt. Bij glasschade zullen de isolatiewaarden verminderen en zal het glas slecht tegen kou en vocht beschermen. Een ander nadeel van glasschade is het verhoogde risico op inbrekers. Een kapotte ruit maakt het voor inbrekers stukken eenvoudiger om in te breken. Wanneer je glas schade hebt wil je ook natuurlijk dat je glas zo snel mogelijk weer gerepareerd wordt. Glaszetter Zwartenberg zorgt ervoor dat jouw glas snel hersteld wordt in Eindhoven. Het glas zal weer optimaal functioneren en presteren na herstel.

Glas met meerdere lagen

Wanneer je glas bezit dat uit meer lagen bestaat dan enkel glas zal je aangenamer en veiliger wonen. Dubbel of triple glas zal het woongenot verbeteren, omdat het de temperatuur beter constant kan houden. Daarnaast is dubbel of triple glas ook een stuk steviger dan enkel glas, dit glas kan wel tegen een slag of stoot en zal niet direct breken. Dit zorgt ervoor dat dubbel of triple glas beter weert tegen inbraak.

Kosten glaszetter Eindhoven

De belangrijkste vraag wat betreft glas gaat vaak over de prijs. Wat mag het gaan kosten? Gebruik maken van een glaszetter in Eindhoven is een goede keuze. Het laten zetten van glas is echter niet gratis. De hoogte van het uurtarief verschilt, gemiddeld wordt er tussen de €35,- en € 55,- per uur gerekend. Dit uurtarief is exclusief de kosten van het materiaal en de eventuele reiskosten. De hoogte van de materiaalkosten verschillen ook. In de onderstaande tabel staat een schatting van de kosten van de meest voorkomende glassoorten per vierkante meter.

Soort glas Gemiddelde prijs
Enkel glas 45 euro per vierkante meter
Dubbel glas 75 euro per vierkante meter
HR+ glas 125 euro per vierkante meter
HR++ glas 130 euro per vierkante meter
HR+++ glas 170 euro per vierkante meter

In de tabel is de gemiddelde prijs per vierkante meter weergegeven. De gemiddelde prijs schattingen zijn inclusief BTW.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is tegenwoordig een belangrijke factor waar in een huishouden rekening mee moet worden gehouden. Duurzaamheid is zowel voor het milieu als voor jouw energierekening van belang. Duurzaam glas helpt het milieu en houdt jouw energierekening lager.

Het soort glas dat gezet wordt heeft invloed op de duurzaamheid van de woning. Over het algemeen geldt dat glas met meerdere lagen duurzamer is dan enkel glas. Hoe meer lagen het glas heeft, hoe meer warmte binnen het huis gehouden wordt.

Wanneer je jouw enkel glas wilt vervangen ter verduurzaming van jouw huis in Eindhoven, dan zal dubbel glas meestal de meest geschikte optie zijn. Dubbel glas is namelijk eenvoudig te zetten en kost aanzienlijk minder dan triple glas. Triple glas is zwaarder en moeilijker te zetten, maar het isoleert wel beter dan dubbel glas. Het kan bij het zetten van tripleglas voorkomen dat de kozijnen vervangen moeten worden, hier zit ook nog een flink prijskaartje aan.

Contact met jouw glaszetter in Eindhoven

Bel 088-1155622 of

Advies tot afwerking

Kwaliteit staat bij glaszetter Zwartenberg centraal. Het is erg belangrijk dat glas op een professionele wijze geplaatst wordt. Het laten zetten van glas kan je daarom ook het beste laten uitvoeren door een glaszettersbedrijf. Jouw glaszetter in Eindhoven zal je uitstekende service aanbieden. Wanneer je graag meer informatie wil over glas kan je ook bij glaszetter Zwartenberg terecht.

Glaszetter Zwartenberg kan uitgebreid adviseren over de beste oplossing in jouw situatie. Wanneer de glaszetter aan het werk gaat wordt het glas vakkundig geplaats op een veilige manier. De glaszetter kent de eigenschappen van ieder type glas zodat hij weet waar hij met het plaatsten van het glas rekening mee moet houden. De glaszetter zorgt voor een perfecte afwerking.

Wat past het beste bij jou?

Hoe kies je welk soort glas het beste bij jou in Eindhoven past? Wanneer je graag nieuw glas wil of je bestaande glas wil vervangen is het belangrijk na te denken welk glas het beste bij jou en je huis past. Het is belangrijk dat voor jou duidelijk is wat je wilt. Wil je bijvoorbeeld glas dat goed isoleert of glas dat goed tegen een stootje kan? Wanneer je hier voor jezelf een duidelijk beeld bij krijgt, kom je al dichter bij de geschikte keuze.

Glasservice in Eindhoven nodig?

Met Zwartenberg ben je verzekerd van een professionele glaszetter uit Eindhoven.

Werkgebied

Provincie: Noord-Brabant
Gemeente: Eindhoven
Netnummer: 040
Postcode: 5600 - 5658

Duurzaamheid

Lokale overheden hebben regelmatig subsidies beschikbaar voor het plaatsen van  HR++ glas. Vraag ernaar op het gemeentehuis.

Gemeentehuis: Eindhoven
Adres: Stadhuisplein 1
Website: www.eindhoven.nl

Glaszetten

Meest voorkomende klus: Raam vervangen bij Regionaal Opleidingen Centrum Eindhoven op de Karel Martelweg 2 die gesneuveld was door een voetbal. 

Laatste klus: HR++ glas plaatsen op de Jeroen Boschlaan

Opdrachtgever1

Opdracht uit Eindhoven
Status: Op locatie aan het werk

Een klein raampje in de voordeur zorgt voor tocht. Kunnen jullie die vervangen? Het is een massief houten deur, antiek, dus graag extra voorzichtig. (Vlakbij het Van Abbemuseum).

Opdracht ontvangen op 15.07.2024

opdrachtgever4

Opdracht uit Etten-Leur
Status: Onderweg

Vanwege de aangescherpte veiligheidseisen willen wij graag bestaande ramen laten vervangen door brandwerend glas. Gaat om zo'n 15 ramen....

Opdracht ontvangen op 15.07.2024

Opdrachtgever1

Opdracht uit Eindhoven
Status: Loopt nog

Ik wil graag de ruitjes in mijn voordeur laten vervangen door dubbelglas. Deze worden nu steeds zo vochtig. Wat zullen de kosten hiervoor zijn? (Bij Voetbalclub RPC)

Opdracht ontvangen op 10.07.2024

opdrachtgever5

Opdracht uit Geldrop
Status: Succesvol afgerond

Ons dakraam is kapot gegaan bij een eerdere hagelbui. Nu begint het ook te lekken, dus hoogste tijd voor vervanging, Iets sterker glas dan nu graag!...

Opdracht ontvangen op 14.07.2024

Glasspecialist

Ons team van glaszetters in Eindhoven is elke dag onderweg om te helpen. Met uiteenlopende aanvragen. Om een indruk te geven delen we enkele van de recente aanvragen met jullie. Geanonimiseerd natuurlijk.

opdrachtgever3

Opdracht uit Gemert
Status: Succesvol afgerond

Twee ramen zijn gesneuveld bij een inbraak, we willen deze graag laten vervangen door 2 ramen van draadglas zodat het niet weer gebeurt....

Opdracht ontvangen op 09.07.2024

opdrachtgever6

Opdracht uit Etten-Leur
Status: Succesvol afgerond

Ik wens graag advies over de verschillende raamsoorten, en ben benieuwd wat voor soort glas jullie adviseren in mijn authentieke boerderij. Kunnen wij hiervoor een afspraak inplannen?...

Opdracht ontvangen op 09.07.2024

opdrachtgever7

Opdracht uit Geldrop
Status: Op locatie aan het werk

Toen onze schuifpui uit de rails ging is door de spanning het grote glas gebarsten. Het zit er nog wel helemaal in, graag vervangen....

Opdracht ontvangen op 07.07.2024

Johan Zwartenberg staat in de regio Eindhoven al bekend om de lage prijzen en nu doen we daar nog een schepje bovenop. Als jij deze week gebruikt maakt van onze diensten maken we de prijs niet scherp, maar vlijmscherp!

Dat hangt af van de klus. Wil je je woning isoleren? Dan kan je het beste kiezen voor een raam met hoge isolatie waarde. Zit er een raampje in je woning die vaak sneuvelt? Dan moet je onbreekbaar glas hebben. Is er een bal door het raam van je schuur gegaan? Dan voldoet enkelglas waarschijnlijk. Johan Zwartenberg vertelt je er graag meer over.

Het KIWA-keurmerk is het belangrijkste keurmerk op het gebied van hoogrendementsglas. Glas met het KIWA-keurmerk krijgt ook automatisch het KOMO-keurmerk. Dit betekent dat het glas voldoet aan de voorwaarden die wettelijk zijn vastgelegd in het bouwbesluit. De CE-markering vertelt je dat een product voldoet aan de Europese richtlijnen.

Glas vervangen is niet makkelijk en bovendien gevaarlijk. Glaszetten moet ook altijd met 2 man gebeuren. Eén foutje en je glas raakt lek en de isolatiewaarde neemt flink af. Wij raden iedereen aan om glas te laten zetten door ervaren specialisten in Eindhoven. Dan weet je dat het goed gebeurt!

Wil je een nieuw raam plaatsen, dan moet je uitgaan van de sponningmaat als deze in een kozijn komt. Trek hier 1cm in de breedte en hoogte af, dan heb je de glasmaat.

Als je glas wil laten vervangen, dan moet je uitgaan van de dagmaat. De Dagmaat is de maat tussen de kozijnbalken. Door bij de breedte en de hoogte van het glas 24 millimeter op te tellen, kom je tot de glasmaat.

Scroll naar boven