Acrylglas

Acrylglas is kunststofsoort en heeft veel weg van glas. Acrylglas heeft veel bijzondere eigenschappen ten opzichte van glas, het is bijvoorbeeld een stuk lichter. Acrylglas bestaat al decennialang en is een goede vervanger van normaal glas. Acrylglas is bij grote oppervlakten buigbaar en breekt niet makkelijk. Acrylglas kan gebruikt worden in veel verschillende dikten.

glaszetter-werkzaamheden.png

Varianten

Acrylglas heeft twee varianten, namelijk geëxtrudeerd en gegoten. Geëxtrudeerd is tijdens het bewerken meer breekbaar maar is ook goedkoper dan gegoten. Extruderen is een vormgevingstechniek waarbij het materiaal door een matrijs geperst wordt. De gegoten variant heeft minder inwendige spanningen en is hierdoor makkelijker te verwerken.

Voordelen

Acrylglas wordt veel gebruikt in de auto-, vlieg- en voedselindustrie. De redenen dat onder andere deze sectoren gebruik maken van Acrylglas, is omdat Acrylglas veel sterker en lichter is dan normaal glas. Bovendien zal Acrylglas niet versplinteren wanneer het breekt. Om deze reden wordt Acrylglas ook veel gebruikt op plaatsen die vaak te maken hebben met vandalisme. Verder heeft Acrylglas nog meer voordelen ten opzichte van normaal glas, Acrylglas laat namelijk meer licht door dan normaal glas. Een ander voordeel van Acrylglas is dat het materiaal milieuvriendelijk is. Acrylglas kan makkelijk gerecycled worden en in een afvaloven komen geen schadelijke stoffen vrij. Ook kan Acrylglas makkelijk bewerkt worden wat het voor klussers thuis zeer geschikt maakt om er zelf mee aan de slag te gaan.

Nadelen

Nadelen van Acrylglas zijn echter dat het krasgevoeliger is en dat het niet blootgesteld kan worden aan vonken of vuur. Tijdens het schoonmaken van Acrylglas kunnen er krassen of doffe plekken op het glas ontstaan, om deze plekken en krassen te verwijderen is weg polijsten de eenvoudigste manier. Plekken en krassen kunnen bij het schoonmaken worden voorkomen doormiddel van het gebruik van een zachte spons of een microvezel doek. Verder is Acrylglas niet bestand tegen vuur of vonken aangezien Acrylglas hiervan gaat branden.

Wanneer is Acrylglas het beste om te gebruiken?

Omdat Acrylglas erg licht is, is het handig om te gebruiken in projecten waar gewicht een belangrijke rol in speelt. Bijvoorbeeld bij vervoersmiddelen zoals een caravan of boot. Omdat Acrylglas sterk is kan het goed gebruikt worden in situaties waar het glas onder druk kan komen te staan, wat bijvoorbeeld in een dierentuin het geval is. Verder is Acrylglas goed te gebruiken voor eigen projecten aangezien Acrylglas makkelijk te bewerken is. Als je zelf een klus uitvoert, kan je met Acrylglas makkelijk het glas zelf bijsnijden of slepen.

Wanneer is glas de betere optie?

Glas is de betere optie wanneer het wordt blootgesteld aan zonlicht of warme temperaturen, dit voorkomt namelijk problemen aangezien Acrylglas hier niet goed bestemd tegen is. Ook is glas hierdoor veiliger dan Acrylglas, op plekken waar veiligheid een grote rol speelt is glas de betere optie. Verder heeft glas een beter glanseffect, voor bijvoorbeeld fotolijstjes of posters kan glas een betere optie zijn omdat de kwaliteit van de afbeelding hoger lijkt. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op voor meer informatie.

  • Werkgebied Nederland

    Overal binnen 30 minuten

  • Reactietijd

    Zo snel mogelijk

  • Telefoon

    Bel gratis tel: 088-1155622 

johanzwartenberg.jpg

Contact

...

Bel gratis 088-1155622 of vul onderstaand formulier in.
Bij ons regelt u het snel en gemakkelijk!

Scroll naar boven