Dubbel glas

Alles wat je wil weten over dubbele beglazing

Ik werk bij Zwartenberg Glaszetters en ik wil graag iets ophelderen over dubbele beglazing. Het is bijna altijd zo dat wanneer ik mensen advies geef over hun beglazing, dat ze denken dat tussen de glasplaten van dubbel glas een soort vacuüm zou zitten. Nou, dat is dus niet waar. Ik leg het je graag uit.

Wat zit er dan wel tussen?

Bij normaal dubbel glas zit er gewoon lucht tussen de platen. Geen magisch vacuüm, maar droge lucht die helpt om je huis lekker warm te houden. Maar, we hebben ook iets speciaals, voor als je nog meer uit je ramen wilt halen. Dat heet superisolerend dubbel glas, en daar zit een edelgas zoals argon tussen de glasplaten. Dit gas is beter in isoleren dan gewone lucht.

Ervaring met Thermoplus beglazing

Laatst was ik bij een klant in Breda die altijd last had van koude tocht in huis, vooral in de winter. Hij dacht dat alle dubbel glas hetzelfde was, totdat we hem vertelden over onze Thermoplus beglazing met argon. We hebben zijn oude ramen vervangen en voilà, zijn huis is nu veel behaaglijker. En die tocht? Weg! Hij was zo blij dat hij ons trakteerde op taart. Dat zijn de momenten die mijn werk zo leuk maken.

Extra isolering 

Bij Zwartenberg werken we vaak met Thermoplus glas. Dat is niet zomaar dubbel glas. Het heeft een speciale laag die helpt om de warmte binnen (of buiten) te houden. Er zijn verschillende soorten, zoals Planibel Top N en Planibel Plus. Elk type heeft zijn eigen sterke punten, afhankelijk van wat je nodig hebt. Zo helpen we je om je huis niet alleen warmer, maar ook energiezuiniger te maken.

Waarom kiezen we voor beter glas?

Het kiezen voor beter glas voor je ramen kan echt een wereld van verschil maken. Niet alleen houd je de kou buiten en de warmte binnen, wat je stookkosten aanzienlijk kan verlagen, maar je draagt ook bij aan een beter milieu door minder energie te verbruiken. En er is meer: goed geïsoleerde ramen verminderen ook geluidsoverlast van buitenaf. Dus of je nu naast een drukke weg woont of in een levendige buurt, met het juiste glas geniet je van een rustigere en comfortabelere leefomgeving.

Bovendien verbetert beter glas de veiligheid van je huis. Dubbele beglazing is een stuk steviger dan enkel glas, waardoor het inbrekers afschrikt. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de waardevermeerdering van je woning. Huizen met hoogwaardig glas zijn aantrekkelijker op de vastgoedmarkt.

Neem contact op

Bij Zwartenberg Glaszetters begrijpen we dat elk huis uniek is, en daarom bieden we advies op maat voor jouw specifieke situatie. Of je nu op zoek bent naar betere isolatie, geluidsreductie, veiligheid, of gewoon een frisse uitstraling voor je huis, we hebben de expertise en de producten om aan jouw behoeften te voldoen. Dus, als je overweegt om je ramen een upgrade te geven, aarzel dan niet om contact op te nemen. Bel ons, stuur een e-mail, of kom langs bij onze showroom. Samen zorgen we ervoor dat je huis niet alleen knusser en energiezuiniger wordt, maar ook stiller, veiliger, en meer waard. Neem vandaag nog contact op met Zwartenberg Glaszetters en zet de eerste stap naar een comfortabeler thuis.

Scroll naar boven