Borstwering

Ben je opzoek naar een nieuwe borstwering of moet jouw borstwering hersteld worden? Dan ben je bij glaszetter Zwartenberg aan het juiste adres. Glaszetter Zwartenberg zorgt voor de beste borstweringen in allerlei soorten en maten. Glaszetter Zwartenberg heeft tientallen jaren ervaring op het gebied van glas. De medewerkers van glaszetter Zwartenberg zijn uitermate vakkundig en zijn een specialist op het gebied van glas. Glaszetter Zwartenberg heeft een breed assortiment waaronder ook borstweringen.

glaszetter-werkzaamheden.png

Wat is een borstwering?

Een borstwering is een extra gedeelte muur dat zich bevindt aan het einde van het dak, terras, balkon, voetpad of een ander bouwsel. Het woord borstwering komt oorspronkelijk uit het Italiaans, het Italiaanse woord is ‘’parapetto’’, ‘’parare’’ betekent bedek/verdedig en ‘’petto’’ kan vertaald worden als borst. Tegenwoordig worden borstweringen vooral gemaakt als decoratie of tegen het risico van een val bij hoogtes. Vroeger werden borstweringen echter gebruikt ter verdediging van militaire aanvallen, deze borstweringen waren echter niet van glas maar van steen.

Voordelen

Het grootste voordeel van borstweringen is dat het de veiligheid verbeterd. Borstweringen worden gebruikt om mensen en objecten te beschermen tegen een val van hoogte. Ook beschermt een borstwering tegen de wind op terrassen van hoge gebouwen. Verder beschermt een borstwering beter tegen branden. Daarnaast is het glas erg sterk, dit zorgt ervoor dat het glas goed beschermt tegen druk van personen of objecten. Het glas lijkt wellicht kwetsbaar maar in werkelijkheid is het extreem sterk. Het glas wordt veel getest om de sterkte vast te stellen.

Nadelen

Wanneer een borstwering aangelegd of herstelt moet worden op grote hoogte kan dit erg duur zijn. Bij grote hoogtes is het namelijk het geval dat er bijzondere werktuigen in gebruik moeten worden. De kosten van deze werktuigen zijn hoog, wat ervoor zorgt dat de installatie meer kost.

Gehard glas

Het type glas dat gebruikt wordt voor borstweringen is gehard glas. Gehard glas is minstens 5 keer zo sterk als normaal glas. Gehard glas wordt veel ingezet op plekken waar veiligheid een grote rol speelt. Gehard glas is verder ook beschikbaar in meerdere diktes, de dikte van het glas heeft ook te maken met de sterkte. Verder kan gehard glas kan ook in meerdere kleuren geleverd worden. Voor meer informatie wat betreft gehard glas zie onze pagina over gehard glas.

Meer weten?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een borstwering bij jou op locatie? Neem dan gerust contact met ons op. Bij glaszetter Zwartenberg weten we precies wat het beste bij jou past.

  • Werkgebied Nederland

    Overal binnen 30 minuten

  • Reactietijd

    Zo snel mogelijk

  • Telefoon

    Bel gratis tel: 088-1155622 

johanzwartenberg.jpg

Contact

...

Bel gratis 088-1155622 of vul onderstaand formulier in.
Bij ons regelt u het snel en gemakkelijk!

Scroll naar boven