De snelste glaszetter van Nederland

Wij helpen met onze 24/7 service iedereen, altijd en overal in Nederland. Bij glasschade zijn wij binnen 30 minuten op locatie. Bel ons op: 088-1155622

beoordelingen

Wij zijn open

Contact mogelijkheden

24/7 bereikbaar

088-1155622

Binnen 30 min. op locatie

Overal in Nederland

Afhandeling met verzekering

Geen gedoe voor jou

Brandwerend glas

Veiligheid is belangrijk en met name in bedrijfspanden wordt er vaak gekozen voor brandwerend glas. Doordat er bij brand hevige temperatuurverschillen ontstaan komen er in korte tijd hoge spanningen op het glas. Hierdoor breekt normaal glas erg snel en wordt de brand dus niet vertraagd.

Soorten brandwerend glas

Er zijn verschillende soorten brandwerend glas die onze glaszetters plaatsen. Ieder type heeft zijn unieke eigenschappen. Zie hieronder de verschillende types:

1. Gehard veiligheidsglas zonder coating

Deze glassoort is aan beide zijden brandwerend. De reden dat gehard glas zonder coating beter tegen brand kan, en dus brandvertragend werkt, is dat de voorspanning anders is. Hierdoor kan het de temperatuurverschillen beter aan en breekt het glas minder snel.

2. Gehard veiligheidsglas met coating

De coating zorgt voor minder stralingen van de brand. Het is belangrijk om te bepalen aan welke kant de coating komt. Bij enkelbladig glas moet de coating aangebracht worden op de zijde waar het brandgevaar het hoogst is.

3. Gelaagd glas met giethars

Giethars zorgt voor een isolerende laag wanneer er brand ontstaat. Beter gezegd; het zorgt ervoor dat de brand sterk vertraagd wordt. Normaal gesproken breekt het glas bij brand. Giethars zorgt ervoor dat het glas bij elkaar blijft.

Via ons netwerk van erkende glaszetters kun je vrijblijvend advies en prijsindicatie aanvragen door ons contactformulier in te vullen.

Dit zeggen onze klanten

De afgelopen weken is regelmatig brand geweest in onze straat. Daarom hebben wij gekozen voor brandwerend glas, dit geeft toch een veiliger gevoel. Goede…

Dhr. Muller uit Almere

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.