Brandwerend glas

Veiligheid is belangrijk en met name in bedrijfspanden wordt er vaak gekozen voor brandwerend glas. Doordat er bij brand hevige temperatuurverschillen ontstaan komen er in korte tijd hoge spanningen op het glas. Hierdoor breekt normaal glas erg snel en wordt de brand dus niet vertraagd.

Soorten brandwerend glas

Er zijn verschillende soorten brandwerend glas die onze glaszetters plaatsen. Ieder type heeft zijn unieke eigenschappen. Zie hieronder de verschillende types:

glaszetter-werkzaamheden.png

Veiligheidsglas zonder coating

Deze glassoort is aan beide zijden brandwerend. De reden dat gehard glas zonder coating beter tegen brand kan, en dus brandvertragend werkt, is dat de voorspanning anders is. Hierdoor kan het de temperatuurverschillen beter aan en breekt het glas minder snel.

Veiligheidsglas met coating

De coating zorgt voor minder stralingen van de brand. Het is belangrijk om te bepalen aan welke kant de coating komt. Bij enkelbladig glas moet de coating aangebracht worden op de zijde waar het brandgevaar het hoogst is.

Gelaagd glas met giethars

Giethars zorgt voor een isolerende laag wanneer er brand ontstaat. Beter gezegd; het zorgt ervoor dat de brand sterk vertraagd wordt. Normaal gesproken breekt het glas bij brand. Giethars zorgt ervoor dat het glas bij elkaar blijft.

  • Werkgebied Nederland

    Overal binnen 30 minuten

  • Reactietijd

    Zo snel mogelijk

  • Telefoon

    Bel gratis tel: 088-1155622 

johanzwartenberg.jpg

Contact

...

Bel gratis 088-1155622 of vul onderstaand formulier in.
Bij ons regelt u het snel en gemakkelijk!

Scroll naar boven