Wij zijn bereikbaar, ook voor spoed: bel 088 - 115 5622 of gebruik het contact formulier
Zwartenberg-header

Brandwerend glas

Veiligheid is belangrijk en met name in bedrijfspanden wordt er vaak gekozen voor brandwerend glas. Doordat er bij brand hevige temperatuurverschillen ontstaan komen er in korte tijd hoge spanningen op het glas. Hierdoor breekt normaal glas erg snel en wordt de brand dus niet vertraagd.

Soorten brandwerend glas

Er zijn verschillende soorten brandwerend glas die onze glaszetters plaatsen. Ieder type heeft zijn unieke eigenschappen. Zie hieronder de verschillende types:

Gehard veiligheidsglas zonder coating
Deze glassoort is aan beide zijden brandwerend. De reden dat gehard glas zonder coating beter tegen brand kan, en dus brandvertragend werkt, is dat de voorspanning anders is. Hierdoor kan het de temperatuurverschillen beter aan en breekt het glas minder snel.

Gehard veiligheidsglas met coating
De coating zorgt voor minder stralingen van de brand. Het is belangrijk om te bepalen aan welke kant de coating komt. Bij enkelbladig glas moet de coating aangebracht worden op de zijde waar het brandgevaar het hoogst is.

Gelaagd glas met giethars
Giethars zorgt voor een isolerende laag wanneer er brand ontstaat. Beter gezegd; het zorgt ervoor dat de brand sterk vertraagd wordt. Normaal gesproken breekt het glas bij brand. Giethars zorgt ervoor dat het glas bij elkaar blijft.

Via ons netwerk van erkende glaszetters kunt u vrijblijvend advies en prijsindicatie aanvragen door ons contactformulier in te vullen.

Een expert via deze website heeft onze glasschade snel en kundig opgelost. Het was al laat in de avond maar alsnog werd het probleem direct opgelost waardoor…

Dhr. Oennen uit Leiden

De afgelopen weken is regelmatig brand geweest in onze straat. Daarom hebben wij gekozen voor brandwerend glas, dit geeft toch een veiliger gevoel. Goede…

Mevr. Cant uit Groningen

De meest gebruikte en voordeligste dubbel glas vind u bij ons. Dubbel glas bestaat uit twee lagen glas gevuld met lucht. Dit glassoort is tevens goed voor uw energierekening.

Meer lezen over dubbel glas...

Dit type glas zien we steeds meer terugkomen in woningen en bedrijfspanden. Niet verwonderlijk want glas in lood geeft extra karakter aan uw ruimte.

Meer lezen over glas in lood...

Overal in Nederland staat onze glaszetter voor u klaar, dus ook bij u in de regio. Bekijk alle vestigingen en selecteer uw plaats om met ons in contact te komen.

Bekijk al onze vestigingen...

25 jaar kennis & ervaring

Dit jaar bestaat Zwartenberg 25 jaar! We zijn in het verleden gestart met een vestiging in Apeldoorn en inmiddels zijn wij uitgegroeid tot een landelijk netwerk. Totaal hebben we nu 224 vestigingen door heel Nederland. Er is dus altijd een erkende glaszetter bij u in de buurt!

glaszetter-zwartenberg