Beglazing

De beste optie voor beglazing

Als glasexpert bij Zwartenberg glaszetters kom ik veel vragen tegen over de ideale beglazing. Het juiste antwoord is misschien wat complex, maar één type glas springt eruit vanwege zijn combinatie van superieure isolatie, zonwering, inbraakbeveiliging en geluidsisolatie tot 40 decibel. Laat me jullie meenemen in de beste optie voor beglazing.

Beglazing voor innovatie en isolatie

Moet je je eens voorstellen, een type glas dat niet alleen de binnenruimte warm houdt in de winter en koel in de zomer, maar ook beschermt tegen ongewenst lawaai en potentiële inbrekers. Dit is de realiteit met Phonibel S 3440-9, samengesteld met Thermoplus Energy. De sleutel ligt in de tussenlaag gevuld met argongas en een speciale Energy-coating.

De perfecte balans tussen licht en warmte

Dit glas heeft een zontoetredingsfactor (ZTA) van 39%, wat betekent dat het de meeste zonnewarmte buitensluit terwijl het nog steeds genoeg natuurlijk licht binnenlaat. Met een K-coëfficiënt van slechts 1.1 is de isolatie echt het beste van alle glassoorten, wat goed nieuws is voor de energierekening.

Beglazing voor rust en veiligheid

Geluidsoverlast kan een grote impact hebben op ons welbevinden. Phonibel S 3440-9 biedt met zijn 15 mm dikke argonlaag en dubbele PVB tussenlagen een serene rust door geluiden tot 40 dB te dempen. Daarnaast verkleint deze beglazing het risico op inbraken, dankzij zijn stevige ontwerp.

Mijn ervaring met de Phonibel S 3440-9 beglazing

Een bijzondere ervaring in mijn werk was het vervangen van een groot raam in een historisch pand in Den Bosch. De uitdaging was om moderne isolatie en veiligheid te combineren zonder veel te veranderen aan het historische uiterlijk. Met de beglazing van Phonibel S 3440-9 en een aangepast frame hebben we niet alleen de originele uitstraling behouden, maar ook de functie van het raam veel beter gemaakt. Voor mij was dit echt een moment van trots dat de veelzijdigheid van deze beglazing onderstreept.

Maak een keuze voor de toekomst

Bij Zwartenberg zijn we ervan overtuigd dat de keuze voor de juiste beglazing een investering is in comfort en veiligheid. Daarom bevelen we de Energy/Phonibel S 3440-9 combinatie aan. Dit is niet gewoon glas; het is een stap naar een betere, veiligere en comfortabelere woonomgeving.

Klaar voor een upgrade met deze geavanceerde beglazing? Neem contact op met Zwartenberg glaszetters. Samen maken we een heldere, veilige en comfortabele toekomst mogelijk in elke woning.

Scroll naar boven