Plaatsing glas

De plaatsing van verschillende glastypes

Als glaszetter bij Zwartenberg glaszetters kom ik dagelijks in aanraking met verschillende soorten glas. Elk project is uniek en vereist een eigen aanpak, vooral als het gaat om de plaatsing van het glas. Een veelgestelde vraag is of elke glassoort meteen geplaatst kan worden. Ik leg je hier graag uit hoe dat zit.

Verschillende glastypes

Ten eerste, het soort glas dat gekozen wordt, hangt af van de behoeften en de situatie. Van dubbel glas tot gehard glas en van glas-in-lood tot zonwerend glas, de mogelijkheden zijn eindeloos. Maar niet elk type glas kan altijd meteen geplaatst worden. Dit hangt af van een aantal factoren.

De voorbereiding van het plaatsen van glas

De voorbereiding speelt een grote rol. De kozijnen moeten klaar en geschikt zijn voor het type glas dat geplaatst wordt. Soms zijn er aanpassingen nodig om het kozijn geschikt te maken, bijvoorbeeld bij de overgang van enkel naar dubbel glas. Deze voorbereidingen kunnen extra tijd in beslag nemen. Daarnaast is de beschikbaarheid van het glas een belangrijke factor. Standaard glassoorten zijn meestal snel leverbaar, maar als je kiest voor een speciaal type glas, zoals glas-in-lood of speciaal geïsoleerd glas, kan het zijn dat hier een langere levertijd op zit. Dit komt doordat dergelijk glas vaak op maat gemaakt moet worden, wat extra tijd kost. 

Weersomstandigheden

Weersomstandigheden kunnen ook een rol spelen bij de plaatsing van glas. Bij extreme weersomstandigheden, zoals hevige regenval of storm, kan het onveilig zijn om glas te plaatsen. Dit kan soms voor uitstel zorgen, iets wat we natuurlijk zoveel mogelijk proberen te vermijden.

Ons motto bij het plaatsen van glas

Bij Zwartenberg glaszetters streven we ernaar om elk project zo vlot en efficiënt mogelijk uit te voeren. We houden altijd rekening met de specifieke eisen van het project en zorgen ervoor dat we goed voorbereid zijn. We werken nauw samen met onze leveranciers om ervoor te zorgen dat het glas op tijd beschikbaar is en houden onze klanten op de hoogte van de voortgang.

Al met al kan dus niet elke glassoort meteen geplaatst worden. Het hangt af van de voorbereidingen, de beschikbaarheid van het glas en soms ook van het weer. Maar wees gerust, bij Zwartenberg glaszetters zetten we alles op alles om jouw glasproject tot een goed einde te brengen. Heb je glas nodig of wil je advies over de beste glassoort voor jouw situatie? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!

Scroll naar boven