Enkel glas

Enkel glas was in het verleden de standaard glassoort voor de meeste woningen. Het gaf bescherming tegen kou, warmte, geluid en indringers. Vandaag de dag zijn de keuzes op het gebied van glassoorten echter een stuk talrijker. Dat maakt het voor de consument soms wel moeilijker om te kiezen. We helpen je hier graag op weg bij het maken van je keuze.

glaszetter-werkzaamheden.png

Kenmerken enkel glas

Enkel glas bestaat zoals de naam al verklapt uit één glaslaag. Doordat de methode waarmee enkel glas wordt vervaardigd de float methode heet, wordt enkel glas ook wel float glas genoemd. Kenmerkend voor enkel glas is de ietwat groene kleur. Dit komt door het loodgehalte in het glas. Enkel glas isoleert niet zo goed, de warmte in huis kan gemakkelijk naar buiten ontsnappen. Door een coating op het glas aan te brengen kan het glas beter isolerend worden gemaakt.

Soorten enkel glas

Enkel glas is in verschillende varianten te krijgen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om enkel glas in een bepaalde kleur te laten vervaardigen. Verder is enkel glas ook geschikt voor het maken van figuurglas. Enkel glas is daarnaast ook verkrijgbaar in de vorm van veiligheidsglas en brandwerend glas. Welke glassoort in jouw situatie en voor je woning de beste keus is hangt van diverse factoren af. Het is daarom verstandig om er een deskundige glaszetter bij te halen. We zullen hier de mogelijkheden voor enkel glas voor je uiteenzetten!

Toepassingen enkel glas

Enkel glas kan voor allerlei toepassingen in huis gebruikt worden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om enkel glas te gebruiken voor een mooie glazen douchedeur of -wand. Het kan ook een leuk idee zijn om deuren in jouw huis te voorzien van enkel glas. Hiermee creëer je een mooi ruimtelijk effect. Een andere tendens die we vandaag de dag steeds vaker terugzien is een glazen achterwand voor de keuken. Hiermee maak je het schoonmaken van je keuken een stuk gemakkelijker.

  • Werkgebied Nederland

    Overal binnen 30 minuten

  • Reactietijd

    Zo snel mogelijk

  • Telefoon

    Bel gratis tel: 088-1155622 

johanzwartenberg.jpg

Contact

...

Bel gratis 088-1155622 of vul onderstaand formulier in.
Bij ons regelt u het snel en gemakkelijk!

Scroll naar boven