Wij zijn bereikbaar, ook voor spoed: bel 088 - 115 5622 of gebruik het contact formulier
Zwartenberg-header

Enkel glas

Enkel glas was in het verleden de standaard glassoort voor de meeste woningen. Het gaf bescherming tegen kou, warmte, geluid en indringers. Vandaag de dag zijn de keuzes op het gebied van glassoorten echter een stuk talrijker. Dat maakt het voor de consument soms wel moeilijker om te kiezen. We helpen u hier graag op weg bij het maken van uw keuze.

Kenmerken enkel glas

Enkel glas bestaat zoals de naam al verklapt uit één glaslaag. Doordat de methode waarmee enkel glas wordt vervaardigd de float methode heet, wordt enkel glas ook wel float glas genoemd. Kenmerkend voor enkel glas is de ietwat groene kleur. Dit komt door het loodgehalte in het glas. Enkel glas isoleert niet zo goed, de warmte in huis kan gemakkelijk naar buiten ontsnappen. Door een coating op het glas aan te brengen kan het glas beter isolerend worden gemaakt.

Soorten enkel glas

Enkel glas is in verschillende varianten te krijgen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om enkel glas in een bepaalde kleur te laten vervaardigen. Verder is enkel glas ook geschikt voor het maken van figuurglas. Enkel glas is daarnaast ook verkrijgbaar in de vorm van veiligheidsglas en brandwerend glas. Welke glassoort in uw situatie en voor uw woning de beste keus is hangt van diverse factoren af. Het is daarom verstandig om er een deskundige glaszetter bij te halen. We zullen hier de mogelijkheden voor enkel glas voor u uiteenzetten.

Wij hebben voor onze nieuwe schuur gekozen voor figuurglas. Het is een antiek schuurtje en dit past daar naadloos bij. Ik kon nergens dergelijk glas vinden tegen…

Dhr. Dekker uit Aalsmeer

Handig om diverse glaszetters met elkaar te vergelijken op prijs en kwaliteit. Wij hebben nu tegen lage kosten onze kapotte ramen laten vervangen, ik zou…

Mevr. Verbeeck uit Utrecht

Toepassingen enkel glas

Enkel glas kan voor allerlei toepassingen in huis gebruikt worden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om enkel glas te gebruiken voor een mooie glazen douchedeur of -wand. Het kan ook een leuk idee zijn om deuren in uw huis te voorzien van enkel glas. Hiermee creëert u een mooi ruimtelijk effect. Een andere tendens die we vandaag de dag steeds vaker terugzien is een glazen achterwand voor de keuken. Hiermee maakt u het schoonmaken van uw keuken een stuk gemakkelijker.

Contact

We bieden u hier de mogelijkheid om snel en gemakkelijk contact met ons op te nemen voor meer informatie. Vraag ook meteen een vrijblijvende en kosteloze offerte aan!

De meest gebruikte en voordeligste dubbel glas vind u bij ons. Dubbel glas bestaat uit twee lagen glas gevuld met lucht. Dit glassoort is tevens goed voor uw energierekening.

Meer lezen over dubbel glas...

Dit type glas zien we steeds meer terugkomen in woningen en bedrijfspanden. Niet verwonderlijk want glas in lood geeft extra karakter aan uw ruimte.

Meer lezen over glas in lood...

Overal in Nederland staat onze glaszetter voor u klaar, dus ook bij u in de regio. Bekijk alle vestigingen en selecteer uw plaats om met ons in contact te komen.

Bekijk al onze vestigingen...

25 jaar kennis & ervaring

Dit jaar bestaat Zwartenberg 25 jaar! We zijn in het verleden gestart met een vestiging in Apeldoorn en inmiddels zijn wij uitgegroeid tot een landelijk netwerk. Totaal hebben we nu 224 vestigingen door heel Nederland. Er is dus altijd een erkende glaszetter bij u in de buurt!

glaszetter-zwartenberg