Geëmailleerd / colorbel glas

Plugs

Geëmailleerd / colorbel glas

Geëmailleerd glas, ook wel Colorbel genaamd, (Colorbel is een productnaam van AGC) is beglazing waarbij onder invloed van een thermische behandeling op één zijde van het glasoppervlak een ondoorzichtige laag emailleer is ingebrand. Geëmailleerd glas is toepasbaar zowel binnen en buiten. Het emailleren van glas verzorgt een decoratief effect. Verder wordt bij emailleren het glas ook gehard, dit zorgt ervoor dat het glas slijtvast en weerbestendig is. Binnen kan Geëmailleerd glas toegepast worden op interieur als keukens of muren. Buiten kan geëmailleerd glas toegepast worden op gevels als borstweringen of geveldecoratie.

glaszetter-werkzaamheden.png

Voordelen

Het grootste voordeel van geëmailleerd glas is dat het oneindig veel kleurmogelijkheden heeft. Er kan gekozen worden uit Ral kleuren, metallieke kleuren, matte kleuren of kleuren die je zelf kan samenstellen. Een ander voordeel van geëmailleerd glas is dat het voldoet aan de normen van veiligheidsglas. Het glas beschermt tegen veiligheidsrisico’s als kogelschoten. Het glas zal de kogels niet doorlaten. Wel zal de ruit barsten bij inslaande kogels, dit is echter het geval bij de meeste soorten veiligheidsglas. Verder is geëmailleerd glas zeer goed bestand tegen temperatuurverschillen, krassen, vlekken en Uv-straling.

Nadelen

Een nadeel van geëmailleerd glas is dat een emailleer laag nauwelijks buigbaar is. Wanneer een emaillelaag wordt toegepast op glas is de kans groter dat het soort glas waar het op wordt toegepast buigzamer is dan de emailleer laag. Dit zorgt ervoor dat emailleer makkelijker kan barsten.

Vragen?

Heb je vragen over geëmailleerd glas? Twijfel niet en neem gerust contact met ons op.

  • Werkgebied Nederland

    Overal binnen 30 minuten

  • Reactietijd

    Zo snel mogelijk

  • Telefoon

    Bel gratis tel: 088-1155622 

johanzwartenberg.jpg

Contact

...

Bel gratis 088-1155622 of vul onderstaand formulier in.
Bij ons regelt u het snel en gemakkelijk!

Scroll naar boven