De snelste glaszetter van Nederland

Wij helpen met onze 24/7 service iedereen, altijd en overal in Nederland. Bij glasschade zijn wij binnen 30 minuten op locatie. Bel ons op: 088-1155622

beoordelingen

Wij zijn open

Contact mogelijkheden

24/7 bereikbaar

088-1155622

Binnen 30 min. op locatie

Overal in Nederland

Afhandeling met verzekering

Geen gedoe voor jou

Gehard glas

Eén ding is zeker, gehard glas breekt veel minder snel dan gewoon glas. Dat heeft te maken met de thermische of chemische behandeling. Gehard glas wordt eerst verhit tot wel zeshonderd graden. Mocht het daarna toch breken, dan valt het in veel kleinere stukjes uit elkaar dan normaal glas. En is dus veel veiliger. Het is bovendien tot vijf keer zo sterk als normaal glas, dus het breekt ook niet zo gemakkelijk.

Warm en koud, een glassoort alles houdt

Hoe krijg je nu eigenlijk gehard glas? Dat heeft met hitte te maken. Gehard glas wordt namelijk eerst opgewarmd tot er zeshonderd graden op de thermometer staat. Glas geleidt warmte niet goed, waardoor de buitenzijde sneller warmer wordt. Glas kan dan gaan breken, dus worden de platen snel afgekoeld. Dat heeft als gevolg dat er een trekspanning ontstaat tussen het binnenste van het glas en de buitenzijde. Deze spanning zorgt ervoor dat dit type liefst vijf keer zo sterk kan zijn als ongehard glas. Er zijn diverse typen te koop:

 • gehard en helder glas
 • gehard en extra helder glas
 • mat en gehard glas
 • figuur en gehard glas
 • gekleurd en gehard glas

Toepassing

Welke toepassingen vragen om deze soort veiligheidsglas? Vooral glas dat veilig dient te zijn, waarbij doorval geen kans moet maken. Zonwerende beglazing bijvoorbeeld, of floatglas en figuurglas. Maar ook balkonafscheidingen, tafelbladen of kantoorwerkbladen houden van gehard glas. Je kunt ze in verschillende diktes krijgen. Een paar voorbeelden waarvoor je dit type glas kunt benutten:

 • binnendeuren
 • tafelbladen
 • aanrechtbladen van glas
 • douchewanden en deuren
 • keukenspatwanden
 • meubels met glas

Het is wel belangrijk dat bewerkingen in het glas gebeuren voordat het gehard is. Zoals openingen voor kranen en dergelijke. eenmaal gehard, kun je niet veel meer doen zonder breuk te veroorzaken. Gaten boren, slijpen of op wat voor manier dan ook bewerken, het dient allemaal voor het hardingsproces te gebeuren. Je kunt dus niet na het monteren van een glasplaat van dit type glas nog even random een gaatje erin bestellen.

Stoer glas dat heel blijft

Deze variant is geboden waar veiligheid op het spel staat. Waar de stootvastheid een rol speelt. Mocht dit glas breken, dan snijd je zich er niet snel aan. De fijne scherfjes zijn namelijk in principe niet scherp. Het is niet zo dat dit type krasbestendiger is dan gewoon glas. Het is gewoon veiliger en breukbestendiger!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De afgelopen weken is regelmatig brand geweest in onze straat. Daarom hebben wij gekozen voor brandwerend glas, dit geeft toch een veiliger gevoel. Goede…

Dhr. Weijland uit Eindhoven