Wij zijn bereikbaar, ook voor spoed: bel 088 - 115 5622 of gebruik het contact formulier
Zwartenberg-header

Gehard glas, transparant harnas voor huis en kantoor

Eén ding is zeker, gehard glas breekt veel minder snel dan gewoon glas. Dat heeft te maken met de thermische of chemische behandeling. Gehard glas wordt eerst verhit tot wel zeshonderd graden. Mocht het daarna toch breken, dan valt het in veel kleinere stukjes uit elkaar dan normaal glas. En is dus veel veiliger. Het is bovendien tot vijf keer zo sterk als normaal glas, dus het breekt ook niet zo gemakkelijk.

Warm en koud, een glassoort alles houdt

Hoe krijgt u nu eigenlijk gehard glas? Dat heeft met hitte te maken. Gehard glas wordt namelijk eerst opgewarmd tot er zeshonderd graden op de thermometer staat. Glas geleidt warmte niet goed, waardoor de buitenzijde sneller warmer wordt. Glas kan dan gaan breken, dus worden de platen snel afgekoeld. Dat heeft als gevolg dat er een trekspanning ontstaat tussen het binnenste van het glas en de buitenzijde. Deze spanning zorgt ervoor dat dit type liefst vijf keer zo sterk kan zijn als ongehard glas. Er zijn diverse typen te koop:

 • gehard en helder glas
 • gehard en extra helder glas
 • mat en gehard glas
 • figuur en gehard glas
 • gekleurd en gehard glas

Toepassing

Welke toepassingen vragen om deze soort veiligheidsglas? Vooral glas dat veilig dient te zijn, waarbij doorval geen kans moet maken. Zonwerende beglazing bijvoorbeeld, of floatglas en figuurglas. Maar ook balkonafscheidingen, tafelbladen of kantoorwerkbladen houden van gehard glas. U kunt ze in verschillende diktes krijgen. Een paar voorbeelden waarvoor u dit type glas kunt benutten:

Door de snelle service van jullie glaszetter was ons bedrijfspand weer voorzien van veilig dubbel glas tegen inbraak. Bedankt voor jullie vriendelijke service…

Dhr. Kas uit Amsterdam

Toen we te maken kregen met een glasschade wilden we snel een goede glaszetter hebben die alles weer zou oplossen. Gelukkig was deze snel bij ons op…

Mevr. Mathol uit Deventer

 • binnendeuren
 • tafelbladen
 • aanrechtbladen van glas
 • douchewanden en deuren
 • keukenspatwanden
 • meubels met glas

Het is wel belangrijk dat bewerkingen in het glas gebeuren voordat het gehard is. Zoals openingen voor kranen en dergelijke. Eenmaal gehard, kunt u niet veel meer doen zonder breuk te veroorzaken. Gaten boren, slijpen of op wat voor manier dan ook bewerken, het dient allemaal voor het hardingsproces te gebeuren. U kunt dus niet na het monteren van een glasplaat van dit type glas nog even random een gaatje erin bestellen.

Stoer glas dat heel blijft

Deze variant is geboden waar veiligheid op het spel staat. Waar de stootvastheid een rol speelt. Mocht dit glas breken, dan snijdt u zich er niet snel aan. De fijne scherfjes zijn namelijk in principe niet scherp. Het is niet zo dat dit type krasbestendiger is dan gewoon glas. Het is gewoon veiliger en breukbestendiger!

De meest gebruikte en voordeligste dubbel glas vind u bij ons. Dubbel glas bestaat uit twee lagen glas gevuld met lucht. Dit glassoort is tevens goed voor uw energierekening.

Meer lezen over dubbel glas...

Dit type glas zien we steeds meer terugkomen in woningen en bedrijfspanden. Niet verwonderlijk want glas in lood geeft extra karakter aan uw ruimte.

Meer lezen over glas in lood...

Overal in Nederland staat onze glaszetter voor u klaar, dus ook bij u in de regio. Bekijk alle vestigingen en selecteer uw plaats om met ons in contact te komen.

Bekijk al onze vestigingen...

25 jaar kennis & ervaring

Dit jaar bestaat Zwartenberg 25 jaar! We zijn in het verleden gestart met een vestiging in Apeldoorn en inmiddels zijn wij uitgegroeid tot een landelijk netwerk. Totaal hebben we nu 224 vestigingen door heel Nederland. Er is dus altijd een erkende glaszetter bij u in de buurt!

glaszetter-zwartenberg