Wij zijn bereikbaar, ook voor spoed: bel 088 - 115 5622 of gebruik het contact formulier
Zwartenberg-header

Gelaagd glas

U kent het waarschijnlijk wel, het is u zelf overkomen of iemand heeft het u verteld. Steentje tegen het autoraam tijdens een autorit en het gevolg: een ster in het glas. Inderdaad, niet het hele raam is meteen aan gruzelementen. En dat komt omdat auto’s eigenlijk altijd gelaagd glas hebben. Dat kan breken maar nooit helemaal. Een breuk of barst, verder gaat het niet. Dat is dus het absolute voordeel van gelaagd glas. Ook wel veiligheidsglas genoemd…

Folie, de film die alles vasthoudt

Verwar deze variant niet met dubbel glas. In het laatste zit tussen twee glasplaten een laagje isolerende lucht opgesloten. Bij gelaagd glas zijn nu juist twee glasplaten met een tussenliggende folie aan elkaar gesmolten. Folie? Eigenlijk gewoon een transparante, hele dunne laag die meerdere glaslagen met elkaar verbindt. Hoe dikker de folie, des te veiliger het raam. Vooral bij breuk natuurlijk, want u voorkomt met dit type glas letsel bij u en uw dierbaren. Of bij u en uw collega’s. De folie ofwel de kunststof tussenlaag houdt de gebroken glasdelen bij elkaar zodat de scherven u niet om de oren gaan vliegen. Vooral bij dakbeglazing en overkappingen is dit type noodzakelijk.

De varianten

Gelaagd glas valt uiteen in verschillende soorten:

  • eenzijdig gelaagd glaswerk
  • tweezijdig gelaagd glaswerk
  • gelaagd glaswerk met folie voor gehard glas

Toen we te maken kregen met een glasschade wilden we snel een goede glaszetter hebben die alles weer zou oplossen. Gelukkig was deze snel bij ons op…

Dhr. Laffray uit Assen

Handig om diverse glaszetters met elkaar te vergelijken op prijs en kwaliteit. Wij hebben nu tegen lage kosten onze kapotte ramen laten vervangen, ik zou…

Mevr. Blokland uit Utrecht

De eenzijdige variant kost het minst. Maar wat de kosten ook zijn, bij gelaagd glas profiteert u altijd van de prima isolerende eigenschappen. Goede isolatie qua glas betekent namelijk een besparing op de stookkosten. Bij HR+ of HR++ glas hoeft u steeds minder uw gasrekening aan te spreken. Er zijn ook situaties waarbij gelaagd glas zelfs wettelijk verplicht is. Het gaat dan om taferelen waarbij gemakkelijk letsel kan ontstaan door glasbreuk. Vooral ondernemers zouden hier bij stil moeten staan, alleen al om de verzekeringsclausules. Is blank glas niet de ideale optie? Het glas kan ook geleverd worden in bronskleur, in grijs, groen of gematteerd glas.

Energievriendelijk

Kiezen voor gelaagd glas is kiezen voor energiebesparing. Maar daarnaast natuurlijk vooral voor veiligheid. Kleine kinderen kunnen gemakkelijk een glazen deur ‘missen’ en er doorheen vallen. De wind kan vat op een glazen raam krijgen en die in een mum van tijd in gruzelementen breken. Bij deze sterke variant zal dit niet voorkomen. En mocht dat glas breken, dan breekt het veilig. De kunststof tussenlaag houdt de gebroken stukjes bij elkaar. Zo goed zelfs, dat u niet onmiddellijk tot reparatie hoeft over te gaan. Dat kan de volgende dag gelijk geregeld worden.

De meest gebruikte en voordeligste dubbel glas vind u bij ons. Dubbel glas bestaat uit twee lagen glas gevuld met lucht. Dit glassoort is tevens goed voor uw energierekening.

Meer lezen over dubbel glas...

Dit type glas zien we steeds meer terugkomen in woningen en bedrijfspanden. Niet verwonderlijk want glas in lood geeft extra karakter aan uw ruimte.

Meer lezen over glas in lood...

Overal in Nederland staat onze glaszetter voor u klaar, dus ook bij u in de regio. Bekijk alle vestigingen en selecteer uw plaats om met ons in contact te komen.

Bekijk al onze vestigingen...

25 jaar kennis & ervaring

Dit jaar bestaat Zwartenberg 25 jaar! We zijn in het verleden gestart met een vestiging in Apeldoorn en inmiddels zijn wij uitgegroeid tot een landelijk netwerk. Totaal hebben we nu 224 vestigingen door heel Nederland. Er is dus altijd een erkende glaszetter bij u in de buurt!

glaszetter-zwartenberg