Wij zijn bereikbaar, ook voor spoed: bel 088 - 115 5622 of gebruik het contact formulier
Zwartenberg-header

Geluidswerend glas geeft rust terug

Nederland is flink bebouwd en wordt doorkruist door nogal veel verkeer. Al deze dynamiek heeft een nadeel: lawaai. Een schoolplein met schetterende kindergeluiden, een hoofdweg met optrekkende auto’s, bouwwerkzaamheden in de buurt, alles lijkt geluid te maken. En al dat lawaai hoeft u natuurlijk niet op vol volume in uw woonkamer of kantoor. Een van de belangrijkste middelen om ongewenst geluid weg te houden uit uw woon- of werkomgeving is geluidswerend glas.

Gehorige zaken

Geluid is in feite trilling, dat heeft alles te maken met lucht. Als lucht begint te trillen, merkt u dat als geluid in uw oor. En enkel glas geeft die trillingen buitengewoon goed door. Ooit in een oud huis met enkel glas geweest? Gehorig, hè? Komt door het enkele glas. Dubbel glas helpt al iets om de trillingen op te vangen in plaats van door te geven. Maar dubbel glas is niet gelijk geluidswerend. En enkel glas kan wel zomaar geluidswerend glas worden: door er een geluidswerende folie op aan te brengen. Voorzet- of achterzetglas kan ook een alternatief zijn om de decibellen buiten de deur te houden.

Glas geluidswerend maken

Elke soort dubbel glas leent zich ervoor om geluidswerend gemaakt te worden. Drie manieren om geluidswerend glas te maken zijn gemeengoed:

  • spouw vullen met gas
  • geluidswerende folie toepassen
  • variabele dikte van glas met bredere spouw

Toen we te maken kregen met een glasschade wilden we snel een goede glaszetter hebben die alles weer zou oplossen. Gelukkig was deze snel bij ons op…

Dhr. Meis uit Brunssum

De afgelopen weken is regelmatig brand geweest in onze straat. Daarom hebben wij gekozen voor brandwerend glas, dit geeft toch een veiliger gevoel. Goede…

Mevr. Verheuvel uit Goes

Met ‘spouw’ wordt de ruimte tussen de glasplaten bedoeld. Hier kunt u de demping van geluid optimaliseren. De spouw, gevuld met lucht of gas, zorgt voor demping van geluidstrillingen. Een brede spouw zorgt dus voor meer demping dan een smalle spouw. Geluidswerend glas wordt nog beter door een laag akoestische folie te gebruiken. Ook de dikte van de glasplaten is van belang. Goed geluidswerend glas heeft twee glasplaten van verschillende dikte. Elke plaat trilt mee met geluid. Maar door het verschil in dikte ontstaat een verschil in resonantie en wordt geluid dus gedempt.

Kiezen voor de juiste geluidsbuffer

Dan is er nog hoogrendementsglas. Hierbij combineert u voordelen. Door dit glas te plaatsen, bespaart u op uw stookkosten. En maakt u het meteen een stuk stiller in uw bedrijf of woning. Het gaslaagje tussen de verschillende glaslagen van hoogrendementsglas verzwakt lawaai van buitenaf behoorlijk. Wordt dan ook nog een folie benut, dan krijgt u uw omgeving echt fluisterstil. Bedenk dat juist de drukte van uw omgeving zou moeten bepalen voor welk glas u gaat. Zwartenberg kan u hier uitstekend bij helpen.

De meest gebruikte en voordeligste dubbel glas vind u bij ons. Dubbel glas bestaat uit twee lagen glas gevuld met lucht. Dit glassoort is tevens goed voor uw energierekening.

Meer lezen over dubbel glas...

Dit type glas zien we steeds meer terugkomen in woningen en bedrijfspanden. Niet verwonderlijk want glas in lood geeft extra karakter aan uw ruimte.

Meer lezen over glas in lood...

Overal in Nederland staat onze glaszetter voor u klaar, dus ook bij u in de regio. Bekijk alle vestigingen en selecteer uw plaats om met ons in contact te komen.

Bekijk al onze vestigingen...

25 jaar kennis & ervaring

Dit jaar bestaat Zwartenberg 25 jaar! We zijn in het verleden gestart met een vestiging in Apeldoorn en inmiddels zijn wij uitgegroeid tot een landelijk netwerk. Totaal hebben we nu 224 vestigingen door heel Nederland. Er is dus altijd een erkende glaszetter bij u in de buurt!

glaszetter-zwartenberg