Wij zijn bereikbaar, ook voor spoed: bel 088 - 115 5622 of gebruik het contact formulier
Zwartenberg-header

Glas in lood

In kerken en oude herenhuizen zie je het veel: glas in lood. Vroeger viel glas niet uit één stuk te maken, dus bestond iedere ruit uit glas in lood. De techniek is ook al erg oud. De delen glas worden gekleurd of gebrandschilderd en vervolgens gesneden naar het gewenste patroon. Daarna worden ze in loodlijsten geplaatst, die op de punten waar ze elkaar kruizen aan elkaar worden gesoldeerd.

Creëer sfeer met glas in lood

Glas in lood heeft een prachtig kunstzinnig karakter. Beschikt u over een mooi oud pand? Met het laten plaatsen van glas in lood versterkt u de sfeer en de uitstraling. Kies de kleuren die bij uw woning passen en laat dit in een glas in lood ontwerp terugkomen. Met de juiste lichtinval heeft dit een bijzonder effect.

Ontwerp en uitvoering

Heeft u een bepaald ontwerp in gedachten? Of weet u wel welke sfeer u wilt creëren, maar weet u niet hoe? Onze experts helpen u hier graag bij. U kunt er zelfs voor kiezen om een deel van uw ruit in glas in lood te laten maken. Van vlinders en bloemen tot familiewapens; op het gebied van glas in lood is er veel mogelijk.

Neem vrijblijvend contact op en vul het contactformulier in. Onze glaszetters zorgen ervoor dat het karakter van het gekleurde glas in de vormgeving en uitvoering volledig tot zijn recht komt.

Een expert via deze website heeft onze glasschade snel en kundig opgelost. Het was al laat in de avond maar alsnog werd het probleem direct opgelost waardoor…

Dhr. Rademaker uit Utrecht

Door de snelle service van jullie glaszetter was ons bedrijfspand weer voorzien van veilig dubbel glas tegen inbraak. Bedankt voor jullie vriendelijke service…

Mevr. Schuurmans uit Brunssum

De meest gebruikte en voordeligste dubbel glas vind u bij ons. Dubbel glas bestaat uit twee lagen glas gevuld met lucht. Dit glassoort is tevens goed voor uw energierekening.

Meer lezen over dubbel glas...

Dit type glas zien we steeds meer terugkomen in woningen en bedrijfspanden. Niet verwonderlijk want glas in lood geeft extra karakter aan uw ruimte.

Meer lezen over glas in lood...

Overal in Nederland staat onze glaszetter voor u klaar, dus ook bij u in de regio. Bekijk alle vestigingen en selecteer uw plaats om met ons in contact te komen.

Bekijk al onze vestigingen...

25 jaar kennis & ervaring

Dit jaar bestaat Zwartenberg 25 jaar! We zijn in het verleden gestart met een vestiging in Apeldoorn en inmiddels zijn wij uitgegroeid tot een landelijk netwerk. Totaal hebben we nu 224 vestigingen door heel Nederland. Er is dus altijd een erkende glaszetter bij u in de buurt!

glaszetter-zwartenberg