Wij zijn bereikbaar, ook voor spoed: bel 088 - 115 5622 of gebruik het contact formulier
Zwartenberg-header

Zoekt u een glaszetter in Breda?

Of het nu gaat om het herstellen van glasschade, het laten vervangen van huidige beglazing of juist het laten plaatsen van binnen- en buitenramen in uw nieuwbouwwoning; Zwartenberg heeft voor u de ideale glaszetter in Breda. Zwartenberg heeft al 25 jaar ervaring als het om glaszetten gaat. Wij beschikken over een zeer uitgebreid netwerk van ruim 200 erkende glaszetters door heel Nederland. Dus ook in Breda en directe omgeving hebben wij een glaszetter voor u beschikbaar. Niet elke glaszetter kan zomaar deelnemen aan ons netwerk. Wij screenen elke glaszetter op o.a.:

 • vakmanschap
 • betrouwbaarheid
 • professionaliteit
 • correcte werkwijze
 • efficiëntie
 • klantvriendelijkheid

Alleen de beste glaszetters worden opgenomen in ons landelijke netwerk. Zo garanderen wij onze klanten altijd de beste service en topkwaliteit als het om glasherstel, -vervanging en -zetten gaat.

Onze werkwijze

Glasschade in Breda? Heeft u glasschade en zoekt u een glaszetter uit de regio Breda die zo spoedig mogelijk ter plaatse is om het glas te herstellen of te vervangen? Neem dan contact op via het contactformulier of – nog sneller – telefonisch. Wij zoeken direct binnen de regio Breda naar een beschikbare glaszetter. Zijn er op dat moment meerdere beschikbaar? Dan kunt u kiezen welke glaszetter voor u de meest gunstige prijs en voorwaarden hanteert. U kiest! Binnen 24 uur is de glasschade volledig hersteld en zijn alle scherven netjes opgeruimd.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nieuwe beglazing in Breda nodig?
Bent u bezig met een nieuwbouwproject in Breda of wilt u uw huidige beglazing laten vervangen, bijvoorbeeld voor veiligheidsglas, isolerend glas of brandwerend glas? Bel ons, of neem contact op middels het contactformulier. Wij laten meerdere glaszetters uit Breda kosteloos en vrijblijvend een offerte opstellen. Daarna is de keuze aan u. Welke glaszetter sluit het beste aan op uw woonwensen en -voorkeuren en past binnen uw budget voor beglazing? En bent u nog niet tevreden met de aanbiedingen? Dan zoeken we verder voor u. Wij willen het beste voor elke klant en zijn pas tevreden als u dat ook bent.

Handig om diverse glaszetters met elkaar te vergelijken op prijs en kwaliteit. Wij hebben nu tegen lage kosten onze kapotte ramen laten vervangen, ik zou…

Dhr. Blaak uit Almere

Wij wilden dubbel glas hebben in onze woonkamer. We wilden graag goed advies en niet teveel betalen. Nou, dat is gelukt via Zwartenberg. Top bedrijf dat…

Mevr. Meijer uit Amsterdam

Onze beloftes

Zwartenberg is al een kwart eeuw een begrip als het om glaszetten gaat. Door onze ruime ervaring en samenwerking met de beste glaszetters, kunnen wij u een aantal belangrijke beloftes doen:

 • Wij werken alleen samen met professionele, gecertificeerde glaszetters die hart hebben voor hun vak en weten wat klantvriendelijkheid is.
 • Informatie, adviezen en offertes zijn bij ons altijd vrijblijvend en kosteloos.
 • De keuze is altijd aan u. U ontvangt van elke beschikbare glaszetter uit regio Breda een offerte. U kiest de glaszetter voor uw klus. En zit er geen een offerte bij waar u tevreden over bent? Dan bent u tot niks verplicht. U komt nooit voor vervelende verrassingen te staan.
 • In geval van glasschade garanderen wij dat de schade binnen 24 uur door een erkende glaszetter uit de regio Breda hersteld wordt. Bovendien draagt de glaszetter er zorg voor dat alle glassplinters, scherven en overig schadeafval netjes en veilig afgevoerd worden.

Werkgebied informatie

Provincie: Noord-Brabant
Gemeente: Breda
Wijken: Breda Centrum - Breda Noord - Breda Oost - Breda Zuidoost - Breda Zuid - Breda West - Breda Noordwest

Glasschade, wat nu?

Glasschade kan verschillende oorzaken hebben.
Spelende kinderen in de tuin en een voetbal door de ruit?
Een onverwachte harde windvlaag waardoor het raam hard is dichtgeklapt?
Of heeft u helaas te maken gehad met de gevolgen van vandalisme of inbraak?

In het laatste geval is het verstandig eerst contact op te nemen met de politie in regio Breda en uw verzekeraar. Soms kan het nodig zijn om foto’s te maken of om de schade te laten zoals hij is voor een (sporen)onderzoek. Daarnaast adviseren wij al onze klanten met glasschade om niet zelf de scherven op te ruimen. De glaszetter zal dit op nette en vooral veilige wijze voor u oplossen. Voorkom gevaarlijke situaties!

Neem zo spoedig mogelijk contact met ons op – telefonisch of middels het contactformulier – zodat de glasschade binnen 24 uur hersteld wordt door een erkende glaszetter uit de regio Breda. Soms is de glasschade te herstellen; in andere gevallen kan het nodig zijn dat de glaszetter de volledige beglazing moet vervangen. In dat geval kunt u kiezen voor hetzelfde glas dat u al had, maar het is ook mogelijk voor een nieuwe glassoort te kiezen. De glaszetter legt u alles uit over de verschillende soorten beglazing en adviseert u graag.

Toen we te maken kregen met een glasschade wilden we snel een goede glaszetter hebben die alles weer zou oplossen. Gelukkig was deze snel bij ons op…

Dhr. Kamper uit Brunssum

Wij hebben voor onze nieuwe schuur gekozen voor figuurglas. Het is een antiek schuurtje en dit past daar naadloos bij. Ik kon nergens dergelijk glas vinden tegen…

Mevr. Uphuis uit Eindhoven

Glassoorten

Een glaszetter van Zwartenberg werkt met uiteenlopende soorten glas. Van het alom bekende, authentieke enkele glas tot de allernieuwste soorten isolerende beglazing. Zelfs glas-in-lood en sierbeglazing zijn mogelijk in Breda. Hieronder geven we alvast een beknopt overzicht van al onze glassoorten. Heeft u nadien vragen of wilt u meer informatie? Neem dan zeker even contact met ons op!

Enkel glas

Vroeger was enkel glas de standaard. Tegenwoordig wordt het steeds minder gebruikt, aangezien het slecht isoleert en minder veilig is dan nieuwere glassoorten. Heb je een authentieke woning in Breda of glas-in-lood-ramen? Grote kans dat er enkel glas gebruikt is. Je zou deze ramen kunnen voorzien van een coatinglaag, zodat de isolerende waarde beter wordt. Ook bieden voorzetramen – waarover verderop meer – een goede bescherming en betere isolatie voor enkel glas. Daarnaast gebruikt onze glaszetter enkel glas voor sierbeglazing binnenshuis. Denk hierbij aan een glazen wand in de keuken of deuren voorzien van sierbeglazing, voor meer licht en een ruimtelijk effect in huis.
Meer over enkel glas

Dubbel glas

Dubbel glas, dat uit meerdere laagjes glas bestaat, isoleert aanzienlijk beter dan enkel glas. Hierdoor bespaar je een hoop op je energiekosten en blijft de temperatuur binnenshuis stabieler. Wil je nog beter isoleren? Kies dan voor dubbel glas met een isolerende laag; isolerend glas. Hieronder leest u meer over isolatieglas.
Meer over dubbel glas

Isolatieglas

De mate van isolatie wordt aangeduid met HR, HR+ en HR++, waarbij de HR++ de hoogste isolerende waarde heeft. Dit houdt niet automatisch in dat u altijd voor HR++ hoeft te gaan. Sommige woningen, zoals recente nieuwbouwwoningen in Breda, zijn al dusdanig goed geïsoleerd, dat u misschien al voldoende heeft aan dubbel glas waarmee u uiteindelijk een even hoog rendement behaalt als met een duurder isolatieglas. Laat u dus goed adviseren door de glaszetter alvorens u een keuze maakt.
Meer over isolatieglas

Veiligheidsglas

Niet alleen bedrijfspanden in Breda zijn gebaat bij veiligheidsglas, ook als u voor thuis veiligheid hoog in het vaandel heeft, is veiligheidsglas een goede keuze voor u. Heeft u bijvoorbeeld een tussendeur met glas of een loggia met glazen toegangsdeur en kleine kinderen? Dan bent u er zeker van dat er geen nare ongelukken kunnen gebeuren. In Breda werkt de glaszetter met de volgende soorten veiligheidsglas:

 • Gelaagd glas
  Deze beglazing barst niet bij een glasbreuk, maar wordt bij elkaar gehouden. Zo ontstaan er bij een glasbreuk geen gevaarlijke scherven. Dit komt door de speciale folie die tussen de glaslagen geplaatst is. Denk bijvoorbeeld aan autoglas; autoglas is ook gelaagd en barst niet als er een steentje tegenaan vliegt; er ontstaat een ‘sterretje in het glas’.
 • Gehard glas
  Deze glassoort is ongeveer vijf keer zo hard als normaal glas, door een speciale thermische behandeling. En mocht het glas toch breken, dan valt het in duizenden kleine stukjes uiteen, in plaats van gevaarlijke, scherpe glasscherven. Ideaal voor toepassingen in de badkamer, zoals douchedeuren of op een terras als windscherm.
 • Draadglas
  Met name voor bedrijven in Breda ideaal; bij draadglas is voor eventuele ongenode gasten – inbrekers – al duidelijk zichtbaar dat het glas niet makkelijk te breken is. Bij draadglas is een duidelijk netwerk van metaaldraad zichtbaar. Veilig dus, als het aankomt op ongelukken, maar tevens inbraakwerend.

Twijfel je tussen de verschillende soorten veiligheidsglas? Neem dan contact op met ons of raadpleeg uw glaszetter uit de regio Breda voor meer informatie en uitgebreid advies.
Meer over veiligheidsglas

Brandwerend glas

Bedrijven en woningen in Breda worden extra goed beveiligd tegen brand middels brandwerend glas. De drie soorten brandwerend glas die de glaszetter voor je kan plaatsen zijn:

 • Gehard veiligheidsglas zonder coating
  Dit veiligheidsglas werkt brandvertragend door de andere voorspanning van het glas.
 • Gehard veiligheidsglas met coating
  Naast bovengenoemde brandvertragende werking, heeft deze glassoort als extra een coating die stralingen van brand tegenhoudt.
 • Gehard veiligheidsglas met giethars
  Evenals de andere twee brandwerende glassoorten werkt deze glassoort brandvertragend. Het giethars zorgt daarnaast voor een extra isolerende laag in geval van brand.

Meer over brandwerend glas

Voorzetramen

Bezit u een authentieke woning in Breda, met bijvoorbeeld enkel glas of glas-in-loodramen en wilt u wel de voordelen van isolerende beglazing, maar niet de originele ramen vervangen? Dan is het laten zetten van voorzetramen door onze glaszetter een perfecte keuze. Zoals de naam al zegt, wordt er een extra raam voor uw huidige ramen geplaatst. De glaszetter maakt het voorzetraam perfect op maat en passend bij de huidige beglazing.
Meer over voorzetramen

Figuurglas

Figuurglas, ofwel decoratief glas, wordt voornamelijk binnenshuis gebruikt. Maar ook ter verfraaiing van uw kantoorpand in Breda biedt figuurglas vele mogelijkheden. Heeft u zelf al een patroon of motief in gedachten of mag de glaszetter u kennis laten maken met de ruim vijftig bestaande patronen? En heeft u een specifieke wens voor een patroon? Ook dan is er in de regio Breda een glaszetter die hiermee aan de slag kan gaan voor u.
Meer over figuur glas

Glas-in-lood

Hoewel de meeste mensen bij glas-in-loodramen algauw denken aan oude woningen, herenhuizen of kerken, zijn er in Breda al diverse glas-in-loodramen gezet bij nieuwbouwprojecten. Deze ramen geven uw woning een bijzondere, kunstzinnige en kleurrijke sfeer. Zoekt u een glaszetter binnen ons netwerk die gespecialiseerd is in het zetten of herstellen van glas-in-loodramen? Neem dan zeker contact met ons op voor het vrijblijvend bespreken van alle mogelijkheden.
Meer over glas-in-lood

Glaszetter in Breda nodig?

Met Zwartenberg bent u verzekerd van een professionele glaszetter bij u uit de regio Breda. Of u nu op zoek bent naar een glaszetter uit Breda voor het herstellen van glasschade, voor het laten vervangen van uw huidige beglazing of op zoek bent naar geheel nieuwe beglazing; bij ons bent u aan het juiste adres. Neem voor vrijblijvend en kosteloos advies, informatie of het laten opstellen van een offerte direct contact op met Zwartenberg. Ook voor het snel en veilig herstellen en afhandelen van glasschade bent u bij ons aan het juiste adres.
Direct een afspraak maken

Veiligheid is belangrijk en met name in bedrijfspanden wordt er vaak gekozen voor brandwerend glas.

Meer lezen over brandwerend glas...

Wilt u er in de winter lekker warm bijzitten en in de zomer de warmte buiten houden? Kies dan voor isolatieglas.

Meer lezen over isolatieglas...

Overal in Nederland staat onze glaszetter voor u klaar, dus ook bij u in de regio. Bekijk alle vestigingen in uw regio.

Kom in contact met specialisten

25 jaar kennis & ervaring

Dit jaar bestaat Zwartenberg 25 jaar! We zijn in het verleden gestart met een vestiging in Apeldoorn en inmiddels zijn wij uitgegroeid tot een landelijk netwerk. Totaal hebben we nu 224 vestigingen door heel Nederland. Er is dus altijd een erkende glaszetter bij u in de buurt!

glaszetter-zwartenberg