De snelste glaszetter van Nederland

Wij helpen met onze 24/7 service iedereen, altijd en overal in Nederland. Bij glasschade zijn wij binnen 30 minuten op locatie. Bel ons op: 088-1155622

Wij zijn open

Contact mogelijkheden

24/7 bereikbaar

088-1155622

Binnen 30 min. op locatie

Overal in Nederland

Afhandeling met verzekering

Geen gedoe voor jou

beoordelingen

Glaszetter in Drachten

Heb je een professionele, betrouwbare en ervaren glaszetter nodig voor jouw nieuwbouwproject in Drachten, vervanging van jouw huidige beglazing of het herstellen van glasschade?

Zwartenberg is dé glaszetterspecialist, met ruim 30 jaar ervaring. Wij werken met een landelijk netwerk van alleen de beste glaszetters. Zij werken vakkundig, efficiënt, zijn uiterst betrouwbaar en hanteren scherpe tarieven. Ook in de regio Drachten hebben wij de perfecte glaszetters voor je beschikbaar.

Glasschade in Drachten?

Glasschade kan uiteenlopende oorzaken hebben; een heftige storm of plotselinge windvlaag, vandalisme, een inbraak… En ook binnenhuis gebeuren er weleens ongelukjes met glazen deuren of tussenramen. Een deur die per ongeluk te hard dichtklapt, kinderen die met de bal spelen in de gang, een deur met glas die door de tocht dicht slaat… Natuurlijk wil je je glas zo snel mogelijk hersteld hebben. Hiervoor vul je eenvoudigweg het contactformulier op onze website in of je belt met ons landelijke nummer. Wij sturen je bij haast dan zo spoedig mogelijk een glaszetter uit Drachten omgeving.

In sommige gevallen is het glas eenvoudig te herstellen en is de klus zo geklaard, maar het kan ook voorkomen dat je gehele ruit vervangen moet worden. Onze glasspecialist uit Drachten zal met je overleggen welk soort glas hij zal plaatsen. Wil je hetzelfde soort beglazing als je reeds had, of liever een ander soort glas? Was je al voornemens de beglazing te vervangen, dan is dit een ideaal moment om een nieuw soort te laten plaatsen. Benieuwd naar de glassoorten die de glaszetter uit Drachten kan plaatsen? Lees dan gauw verder!

 • Binnen 30 minuten op locatie

 • Scherpe prijzen

 • 15 jaar garantie

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Toen we te maken kregen met een glasschade wilden we snel een goede glaszetter hebben die alles weer zou oplossen. Gelukkig was deze snel bij ons op…

Dhr. Diesbergen uit Apeldoorn

Wij zijn erg tevreden met de glaszetter van Zwartenberg. Hij waren op zoek naar isolatieglas in onze serre zodat de warmte enigszins behouden blijft, we zijn…

Dhr. Thomas uit Groningen

Door de snelle service van jullie glaszetter was ons bedrijfspand weer voorzien van veilig dubbel glas tegen inbraak. Bedankt voor jullie vriendelijke service…

Dhr. Doyle uit Almere

Op zoek naar een glaszetter in Drachten?

Of je nu op zoekt bent naar een glaszetter die werkzaam is in de regio Drachten voor het herstellen van glasschade, voor het laten vervangen van de huidige beglazing of op zoek bent naar geheel nieuwe beglazing; bij ons ben je aan het juiste adres. Met ons grote netwerk van erkende en betrouwbare glaszetters, hebben we ook in Drachten en directe omgeving de perfecte glaszetter voor jou. Neem voor vrijblijvend en kosteloos advies, meer informatie of het laten opstellen van offertes contact op met Zwartenberg en laat je verrassen door onze scherpe tarieven van onze glaszettersbedrijven in de regio Drachten.

Glassoorten

Onze glaszetters uit Drachten werken alleen met de meest hoogwaardige en duurzame soorten glas, die elk hun eigen voordelen hebben. Heb je advies nodig bij de keuze van een glassoort? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We leggen graag gedetailleerd alles uit over de diverse glassoorten. In Drachten werkt de glaszetter met de volgende soorten glas:

Brandwerend glas

Wil je je woning of bedrijf in Drachten extra goed beveiligen tegen brand? Kies dan voor brandwerend glas. De glaszetter werkt met drie verschillende soorten brandwerend glas. Hoewel elke soort zijn eigen voordelen en toepassingen heeft, hebben ze alle drie als hoofddoel om brand te vertragen. Bij brand kunnen normale ramen, door de hoge temperatuurstijging, al gauw barsten. De brand krijgt dan de kans extra snel door te slaan. De glaszetter werkt met de volgende soorten brandwerend glas:

 • Gehard veiligheidsglas zonder coating; door de andere voorspanning werk gehard glas brandvertragend
 • Gehard veiligheidsglas met coating; de coating zorgt nog eens extra voor minder stralingen van brand.
 • Gehard veiligheidsglas met giethars; als er brand ontstaat, zorgt de giethars voor een isolerende laag

Voor meer informatie of voor advies over onze soorten brandwerend glas, kun je uiteraard vrijblijvend contact met ons opnemen.
Meer over brandwerend glas

Voorzetramen

Voorzetramen – ramen die voor jouw ramen geplaatst worden – hebben een isolerende werking, maar ze doen geen afbreuk aan de uitstraling van je woning, bijvoorbeeld als je originele glas-in-lood ramen hebt. Met voorzetramen geniet je dus van de voordelen van isolatie- of dubbel glas, zonder afbreuk te doen aan je huidige ramen. Voor de authentieke woningen in Drachten dus ideaal! De glaszetter levert en plaatst voorzetramen in elke gewenste afmeting en vorm.
Meer over voorzetramen

Glas-fabriek

Figuurglas

Figuurglas is een decoratieve glassoort. Aan een zijde wordt dit glas met een patroon of motief van jouw keuze bewerkt. Hoewel wij in de regio Drachten standaard al de keuze uit maar liefst 50 patronen en motieven aanbieden, kan de glaszetter ook aan de slag met een motief of patroon op maat, afgestemd op jouw wensen.
Meer over figuurglas

Isolatieglas

Isolatieglas houdt in de winter de warmte binnen en in de zomer de warmte buiten. Je hebt keuze uit HR, HR+ en HR++. Het spreekt voor zich dat HR++ de hoogste isolerende waarde heeft. Echter, dit betekent niet dat je per definitie deze duurste glassoort nodig heeft. Dit is afhankelijk van de woonsituatie, de overige isolerende materialen in je huis en uiteraard ook jouw persoonlijke voorkeuren. Onze glaszetter uit regio Drachten neemt graag met je door welk soort isolatieglas voor jouw (bedrijfs)pand het meest geschikt is en voor de meeste voordelen oplevert.
Meer over isolatieglas

glas-spoed

Dubbel glas

 • Je bespaart op de energiekosten, omdat dubbel glas beter isoleert
 • Dubbel glas beschermt beter tegen veranderende weersomstandigheden
 • De temperatuur binnenshuis blijft met dubbel glas stabieler
 • Ook ideaal als je hinder ondervindt van geluidsoverlast

Meer over dubbel glas

Raam-vervangen

Veiligheidsglas

Bij veiligheidsglas heb je keuze uit drie soorten, die alle drie inbraakwerend zijn en tevens minder kans op verwondingen geven in geval van glasbreuk, zoals het geval kan zijn bij een vervelende val of in verband met de veiligheid van kleine kinderen in huis. Daarnaast heeft veiligheidsglas als voordeel dat het tevens isolerend werkt. Veel voordelen in één glassoort, dus. De glaszetter in de regio Drachten werkt met de volgende soorten veiligheidsglas:

Gelaagd glas
Dit glas is praktisch ondoordringbaar, omdat er tussen de lagen glas speciale folie is geplaatst. Bij een glasbreuk barst het glas niet, maar wordt het bij elkaar gehouden. Je kunt het vergelijken met een autoruit; deze is altijd van gelaagd glas gemaakt. In geval van een ‘sterretje in het glas’ door een steentje dat tegen de ruit gevlogen is, barst de ruit niet. Voor je woning of bedrijfspand in Drachten heeft de glaszetter twee soorten gelaagd glas beschikbaar: enkelzijdig en dubbelzijdig gelaagd glas.
Meer over gelaagd glas

Draadglas
Ook dit veiligheidsglas wordt bij een breuk bij elkaar gehouden door het draadraster dat in het glas verwerkt is. Houd er echter rekening mee dat het draadraster zichtbaar is. Deze beglazing zie je vooral bij bedrijven en op industrieterreinen; het heeft een afschrikkend effect op inbrekers. Hij weet toch al dat het hem niet lukt erdoorheen te komen.
Meer over draadglas

Gehard glas
Gehard glas breekt veel minder snel dan ander glas, omdat het vijf keer harder is. Mocht er onverhoopt toch een breuk ontstaan, dan barst het glas in duizenden kleine stukjes uit elkaar, wat de kans op verwondingen nihil maakt. Voor binnendeuren met glas, balkon-, loggia- en schuifdeuren ideaal. Onze glaszetter gebruikt deze glassoort ook in badkamers, voor glazen douchedeuren en schermen.
Meer over gehard glas

Overleg met de glaszetter uit Drachten welk soort veiligheidsglas het beste past bij jouw situatie en persoonlijke voorkeuren.
Meer over veiligheidsglas

Glas-in-lood

De glaszetter uit regio Drachten herstelt beschadigde glas-in-lood ramen of vervaardigt juist geheel nieuwe glas-in-lood ramen voor je, bijvoorbeeld als je je herenhuis of jarendertig woning in Drachten in originele staat wilt terugbrengen. Zelfs huizen waar van oorsprong geen glas-in-loodramen in zaten, krijgen een prachtig, sfeervol karakter met het laten zetten van glas-in-lood ramen. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw pand? Neem dan contact met ons op voor een specialistische glaszetter in de regio Drachten.
Meer over glas-in-lood

Al 30 jaar ervaring

Of het nu gaat om glasschade, een renovatieklus of juist een nieuwbouwproject; als het gaat om het vervangen of plaatsen van glas is glaszetter Zwartenberg al meer dan 30 jaar een begrip. Door onze jarenlange ervaring en met 200+ vakkundige en professionele glaszetters in ons netwerk, garanderen wij topkwaliteit, maar ook een vlotte afhandeling. In geval van glasschade is jouw nieuwe raam binnen 24 uur vervangen of gerepareerd. Ook in Drachten!
Direct contact opnemen