Glasschade in Wageningen? Wij staan 24/7 voor je klaar!

Bij glasschade zijn wij binnen 30 minuten op locatie. Bel: 088-1155622

 • Afhandeling met verzekering

 • Goed en goedkoop

 • 24 uur per dag, 7 dagen per week

 • Binnen 30 minuten op locatie

 • 15 jaar garantie

 • Snel en vakkundig

pijl

Feedback company
Glasreparatie Wageningen Johan Zwartenberg

Glaszetter Wageningen

Heb je glasschade? Wil je beglazing laten vervangen en wooon je in Wageningen? Zwartenberg is de perfecte glaszetter voor jouw klus. Wij zitten door heel Nederland en hebben per direct glaszetters in Wageningen beschikbaar; of het nu gaat om glasherstel, -vervanging of het zetten van nieuwe beglazing.

Over Zwartenberg

De ruim 30 jaar ervaring van Zwartenberg als glaszetter vertaalt zich in professionaliteit, uitstekende kwaliteit en een perfecte service. Elke glaszetter van ons is streng beoordeeld op betrouwbaarheid, efficiëntie, klantvriendelijkheid en vakmanschap. Je kunt ervan op aan dat een Zwartenberg glaszetter perfect werk aflevert.

Glasschade

Vloog er per ongeluk een voetbal door de ruit? Klapte de tuindeur hard dicht door een onverwachte windvlaag? Of heb je glasschade door toedoen van vandalen? Maak je geen zorgen! Neem in geval van glasschade zo spoedig mogelijk contact met ons op. Dan is jouw raam binnen 24 uur hersteld.

Nieuwe beglazing in Wageningen nodig?

Ben je bezig met een nieuwbouwproject in Wageningen of wil je je huidige beglazing laten vervangen, bijvoorbeeld voor veiligheidsglas, isolerend glas of brandwerend glas? Bel ons, of neem contact op middels het contactformulier. Wij laten meerdere glaszetters uit Wageningen kosteloos en vrijblijvend een offerte opstellen. Daarna is de keuze aan jou.

Welke glaszetter sluit het beste aan op jouw woonwensen en -voorkeuren en past binnen het budget voor beglazing? En ben je nog niet tevreden met de aanbiedingen? Dan zoeken we verder voor je. Wij willen het beste voor elke klant en zijn pas tevreden als jij dat ook bent.

Voetbal door raam in Wageningen

Glasschade, wat nu?

Glasschade kan verschillende oorzaken hebben. Spelende kinderen in de tuin en een voetbal door de ruit? Een onverwachte harde windvlaag waardoor het raam hard is dichtgeklapt? Of heb je helaas te maken gehad met de gevolgen van vandalisme of inbraak?

In het laatste geval is het verstandig eerst contact op te nemen met de politie in regio Wageningen en de verzekeraar. Soms kan het nodig zijn om foto's te maken of om de schade te laten zoals hij is voor een (sporen)onderzoek. Daarnaast adviseren wij al onze klanten met glasschade om niet zelf de scherven op te ruimen. De glaszetter zal dit op nette en vooral veilige wijze voor je oplossen. Voorkom gevaarlijke situaties!

Neem zo spoedig mogelijk contact met ons op - telefonisch of middels het contactformulier - zodat de glasschade binnen 24 uur hersteld wordt door een erkende glaszetter uit de regio Wageningen. Soms is de glasschade te herstellen; in andere gevallen kan het nodig zijn dat de glaszetter de volledige beglazing moet vervangen. In dat geval kun je kiezen voor hetzelfde glas dat je al had, maar het is ook mogelijk voor een nieuwe glassoort te kiezen. De glaszetter legt je alles uit over de verschillende soorten beglazing en adviseert je graag.

Glaszetter nodig?

Met Zwartenberg ben je verzekerd van een professionele glaszetter uit Wageningen.

Glassoorten

Een glaszetter van Zwartenberg werkt met uiteenlopende soorten glas. Van het alom bekende, authentieke enkele glas tot de allernieuwste soorten isolerende beglazing. Zelfs glas-in-lood en sierbeglazing zijn mogelijk in Wageningen. Hieronder geven we alvast een beknopt overzicht van al onze glassoorten. Heb je nadien vragen of wil je meer informatie? Neem dan zeker even contact met ons op!

Figuurglas

Ter verfraaiing van je kantoorpand in Wageningen of jouw woning, kun je binnenshuis figuurglas plaatsen. De glaszetter uit regio Wageningen heeft ruim vijftig bestaande patronen op voorraad. Maar mocht je zelf een specifiek patroon in gedachten willen, dan kan de glaszetter dit ook voor je regelen. Op-maat-gemaakt figuurglas, afgestemd op jouw wensen.

Meer over figuur glas

Voorzetramen

Voorzetramen zijn ideaal voor het isoleren van oudere woningen in Wageningen met enkele beglazing of glas-in-loodramen. Door het extra raam dat voor het originele raam geplaatst wordt, wordt er geen afbreuk gedaan aan het authentieke karakter van de woning. De glaszetter vervaardigt en plaatst voorzetramen in elk gewenst formaat voor je.

Enkel glas

Met name oudere woningen in Wageningen hebben soms nog enkel glas. Vroeger was dit de standaard beglazing voor huizen. Inmiddels hebben al velen het enkel glas vervangen voor een nieuwere, beter isolerende variant. Enkel glas wordt vooral nog binnenshuis gebruikt, bijvoorbeeld als raam in een (slaapkamer)deur of als sierbeglazing voor meer lichtinval en een ruimtelijk effect. Heb je een authentieke woning in Wageningen met enkel glas of glas-in-loodramen die je niet vervangen wilt, maar wil je je ramen wel beter isoleren? Dan zijn voorzetramen een goede keuze. Hiermee doe je niet af aan de fraaie uitstraling van de originele beglazing, maar heb je wel de voordelen van dubbel glas.

Contact met jouw glaszetter in Wageningen

Bel 088-1155622 of

Isolatieglas

In Wageningen kiezen veel mensen ook voor HR, HR+ en HR++ beglazing. Deze glassoorten isoleren jouw woning nog beter. Welke van deze drie soorten isolatieglas in jouw geval de beste keuze zal zijn, legt de glaszetter uit regio Wageningen je graag uit. Dit heeft niet alleen te maken met de oppervlakte van de ramen, maar ook met de mate waarop de woning reeds geïsoleerd is. Veel nieuwbouwwoningen in Wageningen hebben al een dusdanig hoge mate van isolatie, dat de duurdere HR++ niet perse noodzakelijk is. Laat je van tevoren dus goed informeren. Onze glaszetter neemt graag alle mogelijkheden en het kostenplaatje met je door.

Veiligheidsglas

Heb je veiligheid hoog in het vaandel?
Wil je je kleine kinderen beschermen tegen gevaarlijke situaties, waarbij ze een glazen tussendeur 'missen'?

Of ben je eigenaar van een bedrijf in Wageningen en wilt je je bedrijfspand goed beveiligen en ongenode gasten buiten houden?

De glaszetter plaatst diverse soorten veiligheidsglas voor jou, zowel binnen- als buitenshuis:

Gelaagd glas
Gelaagd glas heeft dezelfde isolerende eigenschappen als dubbel glas. Echter, bij gelaagd glas bevindt zich een laagje transparante folie tussen de glasplaten. Dit heeft als grootste voordeel dat het glas bij glasbreuk niet barst, maar bij elkaar gehouden wordt. Er zijn vele toepassingsmogelijkheden voor gelaagd glas. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Schuif-, balkon- en loggiadeuren
 • Tussenwanden en tussendeuren met glas
 • Douchedeuren en glaswanden in de badkamer

Gehard glas
Gehard glas is door een speciale thermische behandeling vijf keer zo hard als normaal glas geworden. De kans op een glasbreuk is minimaal. Maar mocht het onverhoopt toch gebeuren, dan valt het in duizenden kleine stukjes uiteen, in plaats van in grote scherven, die gevaarlijke situaties kunnen opleveren.

Bezit je een horecagelegenheid in Wageningen? En wil je graag een windscherm op het terras plaatsen? Of wil je graag een windscherm in je tuin plaatsen? Onze glaszetter raadt hiervoor gehard glas aan. Daarnaast wordt gehard glas ook toegepast voor glazen tussenwanden en - deuren en voor de beglazing in sanitaire ruimtes.

Draadglas
Bij dit veiligheidsglas is het netwerk van metaaldraad, dat zich in het glas bevindt, duidelijk zichtbaar. Het heeft dus naast bescherming tegen glasbreuk ook een inbraakwerend effect. Met name voor bedrijven in Wageningen een goede keuze als het om veiligheidsglas gaat.

Twijfel je tussen de verschillende soorten veiligheidsglas? Neem dan contact op met ons of raadpleeg jouw glaszetter uit de regio Wageningen voor meer informatie en uitgebreid advies.

Contact met jouw glasspecialist

Bel 088-1155622 of

Mevrouw Timmerman

Ik ben naar ze toegegaan om advies te krijgen of energiebesparing door hr glas. Ze kwamen met goede punten en zijn duidelijk ervaren. Na het plaatsen van hr ramen hebben ze de boel ook weer netjes achtergelaten.

Ontvangen op 07.07.2024

Brandwerend glas

Woningen en bedrijven in Wageningen worden extra goed beveiligd tegen brand met brandwerend glas. De glaszetter kan drie soorten brandwerend glas voor je plaatsen:

Gehard veiligheidsglas zonder coating
Gehard glas heeft een andere voorspanning, waardoor het brandvertragend werkt.

Gehard veiligheidsglas met coating
De coating houdt de straling van brand tegen.

Gehard veiligheidsglas met giethars
De giethars zorgt voor een isolerende laag in geval van brand.

Glasservice spoed
Mevrouw Cammel

Wij roepen al een paar maanden dat we dubbel glas willen in plaats van enkel glas. Zo vlak voor de winter werd het toch wel erg koud en hadden we haast. Gelukkig konden we snel terecht bij Zwartenberg, en zitten we er nu heerlijk warm bij.

Ontvangen op 12.07.2024

Dubbel glas

Dubbel glas bestaat uit meerdere lagen glas, waardoor deze glassoort stukken beter isoleert dan enkel glas. De meeste woningen in Wageningen zijn voorzien van deze glassoort. De temperatuur binnenshuis blijft stabieler en je bespaart hierdoor een hoop op de energiekosten.

Glas in lood

Authentieke woningen in Wageningen en omgeving hebben een karakteristieke uitstraling door glas-in-loodramen. Tegenwoordig zijn er ook steeds meer eigenaren van een nieuwbouwwoning in Wageningen die kiezen voor glas-in-loodramen, voor een bijzonder fraai en kunstzinnig effect. In de regio Wageningen hebben wij een glaszetter beschikbaar die gespecialiseerd is in het plaatsen en in het herstellen van glas-in-loodramen. Heb je schade aan je glas-in-loodramen of overweeg je deze glassoort voor je(nieuwbouw)woning? Neem dan contact met ons op en onze glaszetter bespreekt vrijblijvend alle mogelijkheden met je.

Glas-fabriek

Contact met jouw glaszetter in Wageningen

Bel 088-1155622 of

Mevrouw Bronder

Toen we te maken kregen met een glasschade wilden we snel een goede glaszetter hebben die alles weer zou oplossen. Gelukkig was deze snel bij ons op locatie en was het raamm ook snel weer in orde.

Ontvangen op 14.07.2024

Beloftes van onze glaszetter in Wageningen

Zwartenberg is al een kwart eeuw een begrip als het om glaszetten gaat. Door onze ruime ervaring en samenwerking met de beste glaszetters, kunnen wij je een aantal belangrijke beloftes doen:

 • Wij werken alleen samen met professionele, gecertificeerde glaszetters die hart hebben voor hun vak en weten wat klantvriendelijkheid is.
 • Informatie, adviezen en offertes zijn bij ons altijd vrijblijvend en kosteloos.
 • De keuze is altijd aan jou. Je ontvangt van elke beschikbare glaszetter uit regio Wageningen een offerte. Je kiest de glaszetter voor jouw klus. En zit er geen een offerte bij waar je tevreden over bent? Dan ben je tot niks verplicht. Je komt nooit voor vervelende verrassingen te staan.
 • In geval van glasschade garanderen wij dat de schade binnen 24 uur door een erkende glaszetter uit de regio Wageningen hersteld wordt. Bovendien draagt de glaszetter er zorg voor dat alle glassplinters, scherven en overig schadeafval netjes en veilig afgevoerd worden.

Verzekering

Wij handelen de schade rechtsreeks af met jouw verzekeraar.

24/7

Wij zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar.

Goedkoop

Wij zijn er trots op dat we de scherpste prijzen hebben.

Binnen 30 minuten

Bij spoed zijn wij in Nederland binnen 30 min. op locatie.

15 jaar garantie

15 jaar garantie op dubbel glas inclusief montage.

In Wageningen

Wij werken door heel Nederland, van Lauwersoog tot Vlissingen.

Glaszetter nodig?

Met Zwartenberg ben je verzekerd van een professionele glaszetter uit Wageningen.

Kosten glaszetter Wageningen

Als je op zoek bent naar een glaszetter ben je natuurlijk vooral benieuwd naar de prijs. Om geld te besparen zou je zelf glas kunnen zetten, maar het inzetten van een glaszetter in Wageningen is een goede keuze. Er hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan het zetten van glas, dit bestaat uit het uurtarief en de prijs voor het glas. Het uurtarief verschilt per bedrijf, maar ligt gemiddeld tussen de 35,- en 55,- per uur. Hier zijn de kosten van het glas en de reiskosten nog niet bij gerekend. In onderstaande tabel worden de prijzen van de glassoorten vermeld. Dit is een schatting van de kosten per vierkante meter.

Soort glas Gemiddelde prijs
Enkel glas 45 euro per vierkante meter
Dubbel glas 75 euro per vierkante meter
HR+ glas 125 euro per vierkante meter
HR++ glas 130 euro per vierkante meter
HR+++ glas 170 euro per vierkante meter

In de tabel is de gemiddelde prijs per vierkante meter weergegeven. De gemiddelde prijs schattingen zijn inclusief BTW.

Contact met jouw glasservice

Bel 088-1155622 of

Raam-vervangen
Mevrouw Recer

Wij zijn erg tevreden met de glaszetter van Zwartenberg. Wij waren op zoek naar isolatieglas in onze serre zodat de warmte enigszins behouden blijft, anders stoken we onszelf echt failliet. We zien het als investering.

Ontvangen op 04.07.2024

Glas met meerdere lagen

Glas dat meerdere lagen heeft, heeft ook meer voordelen dan enkel glas. Door glas met meerdere lagen aan te schaffen zal je daardoor aangenamer en ook veiliger wonen. Zo kan dubbel of triple glas ervoor zorgen dat je fijner in Wageningen woont, omdat dit glas de temperatuur beter constant kan houden. Hierdoor heb je minder energiekosten, omdat de warmte binnen blijft. Dubbel en triple glas is ook dikker en steviger dan enkel glas, waardoor je bij een inbraak beter beveiligd bent. Enkel glas kan makkelijk breken, maar met meerdere lagen glas zal dit een stuk moeilijker gaan.

Isolatiewaarde

De isolatiewaarde van glas wordt U-waarde genoemd. De U-waarde betekent hoeveel warmte er verloren gaat. Hierbij wordt de hoeveelheid warmte per vierkante meter gemeten, samen met het temperatuurverschil per graad dat wordt doorgelaten aan beide zijden. Elke glassoort heeft een andere U-waarde. Hoe meer lagen glas, hoe minder warmte wordt doorgelaten, waardoor de U-waarde lager is.

Voorkom nog meer glasschade

Bij glasschade is het erg belangrijk om het glas in Wageningen zo snel mogelijk te herstellen of te vervangen. Glasschade kan erg gevaarlijk zijn, je kan je flink verwonden als je kapot glas aanraakt. Daarnaast zal kapot of beschadigd glas ervoor zorgen dat er minder goed geïsoleerd kan worden. Dit gaat ten koste van de energierekening.

Ook niet onbelangrijk is dat kapot glas zorgt voor een verhoogd risico op inbraak. Inbrekers kunnen eenvoudig via een kapot raam naar binnen komen. Als je een kapot raam of glas hebt, wil je dit natuurlijk zo snel mogelijk oplossen. Glaszetter Zwartenberg zorgt ervoor dat jouw glas in Wageningen zo snel mogelijk weer vervangen of hersteld wordt. Zo heb je binnen een korte tijd weer een goedwerkend glas, en kan je weer van de voordelen genieten.

Geld besparen

Per glas zijn de isolatiewaarden verschillend. Triple glas heeft de hoogste isolatiewaarde. Hoe hoger deze waarde, hoe meer energie er uiteindelijk bespaard kan worden. De investering in triple glas kan hierdoor de energiekosten bij jou in Wageningen laten dalen.

Voordelen glaszetter in Wageningen

Twijfel je of je een glaszetter in moet zetten voor jouw klus? Een glaszetter inzetten in Wageningen biedt veel voordelen. Een glaszetter van Zwartenberg zorgt altijd voor de hoogste kwaliteit. De glaszetters zijn vakkundig en hebben veel ervaring met het zetten van glas. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat het glas altijd goed geplaatst zal worden. Het glas op de juiste manier plaatsen is erg belangrijk, als dit niet goed gebeurd kan het glas sneller kapot gaan of gebreken laten zien.

Een ander voordeel van een glaszetter in Wageningen, is de garantie op het glas. Mocht er iets foutgaan tijdens het zetten van het glas, dan zal je hiervoor niks hoeven te betalen. Hiernaast heb je ook garantie op eventuele kosten tijdens het vervangen van het glas, zoals de reiskosten of zetten van nieuw glas.

Door een glaszetter in te schakelen bespaar je zelf veel tijd. De glaszetter neemt je het werk uit de handen, en zal het glas vakkundig bij jou in Wageningen zetten. Op deze manier hoef je je niet meer druk te maken over het glas. Door het zetten uit te besteden heb je ook geen kans op verwondingen tijdens het zetten van het glas.

Duurzaamheid

Er wordt tegenwoordig steeds meer aandacht besteed aan het milieu en duurzaam leven. Duurzaamheid is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jouw energiekosten in Wageningen. Door duurzaam glas te plaatsen ben je dus goed bezig voor zowel het milieu als je eigen energierekening.

Glas met meerdere lagen is over het algemeen duurzamer dan enkel glas. Hoe meer lagen het glas heeft, hoe dikker het is, waardoor het meer warmte binnen kan houden. Als je enkel glas hebt, en je huis in Wageningen duurzamer wil maken, wordt geadviseerd om over te stappen naar dubbel glas. Dubbel glas is eenvoudig om te zetten, en minder duur dan triple glas. Als je wel voor tripje glas kiest, kies je voor de best mogelijke isolatie. Dit is zwaarder en moeilijker om te zetten, maar uiteindelijk wel de beste optie. Vaak wordt er door de dikte van het glas aanbevolen om ook nieuwe kozijnen te laten zetten, waardoor triple glas een flinke investering is.

Contact met jouw glaszetter

Bel 088-1155622 of

Advies tot afwerking

Bij glaszetter Zwartenberg staat kwaliteit hoog in het vaandel. Glas is natuurlijk altijd kwetsbaar, en het is belangrijk om dit op een zo goed mogelijke manier te plaatsen. Daarom kan je dit het beste uitbesteden aan vakspecialisten. Glaszetter Zwartenberg biedt bij jou in Wageningen de best mogelijke service aan. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden of twijfel je ergens over? Wij helpen je graag met een advies over een passende oplossing.

Het glas wordt door glaszetter Zwartenberg altijd vakkundig en veilig geplaatst. Door lange ervaring weet de glaszetter goed hoe hij te werk moet gaan met elk type glas in Wageningen. Hierbij wordt alles perfect afgewerkt, zodat jij er verder niks meer aan hoeft te doen.

Wat past het beste bij jou?

Wil jij je glas graag vervangen? Dan is het goed om erover na te denken welk type glas je graag wil. Hierbij kan je bedenken wat je zelf belangrijk vindt, maar ook wat er bij jouw huis in Wageningen past. Vind je het bijvoorbeeld belangrijk dat het glas goed isoleert, en dat het tegen een stootje kan? Wij kunnen hier natuurlijk wel over adviseren, maar het is goed om zelf te bedenken wat voor jou belangrijk is. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Glaszetter in Wageningen nodig?

Met Zwartenberg ben je verzekerd van een professionele glaszetter uit Wageningen.

Werkgebied

Provincie: Gelderland
Gemeente: Wageningen
Netnummer: 0317
Postcode: 6700 - 6709

Glaszetten

Meest voorkomende klus: Raam vervangen bij Johan Frisoschool op de Kemphaanweide 5 die gesneuveld was door een voetbal. 

Laatste klus: HR++ glas plaatsen op de Delhorstpad

Duurzaamheid

Lokale overheden hebben regelmatig subsidies beschikbaar voor het plaatsen van  HR++ glas. Vraag ernaar op het gemeentehuis.

Gemeentehuis: Wageningen
Adres: Markt 22
Website: www.wageningen.nl

Glasspecialist

Ons team van glaszetters in Wageningen is elke dag onderweg om te helpen. Met uiteenlopende aanvragen. Om een indruk te geven delen we enkele van de recente aanvragen met jullie. Geanonimiseerd natuurlijk.

Opdrachtgever1

Opdracht uit Wageningen
Status: Op locatie aan het werk

Ik wens graag advies over de verschillende raamsoorten, en ben benieuwd wat voor soort glas jullie adviseren in mijn authentieke boerderij. Kunnen wij hiervoor een afspraak inplannen? (Vlakbij De Casteelse Poort).

Opdracht ontvangen op 15.07.2024

opdrachtgever4

Opdracht uit Wijchen
Status: Onderweg

Dubbel glas graag vervangen door triple glas. Gaat om 8 ramen, graag ontvangen wij een inschatting van de levertijd. ...

Opdracht ontvangen op 15.07.2024

opdrachtgever5

Opdracht uit Wezep
Status: Succesvol afgerond

Ik wens graag advies over de verschillende raamsoorten, en ben benieuwd wat voor soort glas jullie adviseren in mijn authentieke boerderij. Kunnen wij hiervoor een afspraak inplannen?...

Opdracht ontvangen op 14.07.2024

Opdrachtgever1

Opdracht uit Wageningen
Status: Loopt nog

Ik wil graag de ruitjes in mijn voordeur laten vervangen door dubbelglas. Deze worden nu steeds zo vochtig. Wat zullen de kosten hiervoor zijn? (Bij WVV Wageningen)

Opdracht ontvangen op 10.07.2024

opdrachtgever3

Opdracht uit Wezep
Status: Succesvol afgerond

Een klein raampje in de voordeur zorgt voor tocht. Kunnen jullie die vervangen? Het is een massief houten deur, antiek, dus graag extra voorzichtig....

Opdracht ontvangen op 09.07.2024

opdrachtgever6

Opdracht uit Westervoort
Status: Succesvol afgerond

Ik wil graag alle ramen beneden laten vervangen door 3 dubbel glas. Kunnen jullie daarin iets betekenen? Ik ontvang graag een schatting van zo'n investering....

Opdracht ontvangen op 09.07.2024

opdrachtgever7

Opdracht uit Westervoort
Status: Op locatie aan het werk

De glazen in onze 3 slaapkamers zijn toe aan vervanging, dit willen we graag in het voorjaar laten uitvoeren. Kunnen jullie hiervoor een offerte uitbrengen?...

Opdracht ontvangen op 07.07.2024

Johan Zwartenberg staat in de regio Wageningen al bekend om de lage prijzen en nu doen we daar nog een schepje bovenop. Als jij deze week gebruikt maakt van onze diensten maken we de prijs niet scherp, maar vlijmscherp!

Dat hangt af van de klus. Wil je je woning isoleren? Dan kan je het beste kiezen voor een raam met hoge isolatie waarde. Zit er een raampje in je woning die vaak sneuvelt? Dan moet je onbreekbaar glas hebben. Is er een bal door het raam van je schuur gegaan? Dan voldoet enkelglas waarschijnlijk. Johan Zwartenberg vertelt je er graag meer over.

Het KIWA-keurmerk is het belangrijkste keurmerk op het gebied van hoogrendementsglas. Glas met het KIWA-keurmerk krijgt ook automatisch het KOMO-keurmerk. Dit betekent dat het glas voldoet aan de voorwaarden die wettelijk zijn vastgelegd in het bouwbesluit. De CE-markering vertelt je dat een product voldoet aan de Europese richtlijnen.

Glas vervangen is niet makkelijk en bovendien gevaarlijk. Glaszetten moet ook altijd met 2 man gebeuren. Eén foutje en je glas raakt lek en de isolatiewaarde neemt flink af. Wij raden iedereen aan om glas te laten zetten door ervaren specialisten in Wageningen. Dan weet je dat het goed gebeurt!

Wil je een nieuw raam plaatsen, dan moet je uitgaan van de sponningmaat als deze in een kozijn komt. Trek hier 1cm in de breedte en hoogte af, dan heb je de glasmaat.

Als je glas wil laten vervangen, dan moet je uitgaan van de dagmaat. De Dagmaat is de maat tussen de kozijnbalken. Door bij de breedte en de hoogte van het glas 24 millimeter op te tellen, kom je tot de glasmaat.

Scroll naar boven