Maar liefst 43 procent van de woninginbraken verloopt via een raam. Dit is namelijk voor inbrekers vaak een makkelijke route om jouw huis binnen te komen, al helemaal als je raambeveiliging niet in orde is. Wil jij een inbraak op jouw huis voorkomen? Wij vertellen je wat je moet doen om ervoor te zorgen dat het goed zit met de beveiliging van je ramen.

De inbraakwerendheid van een raam is grotendeels afhankelijk van twee aspecten: de sterkte van de ruit en de sluiting waarmee deze wordt beveiligd.

Beveiligen met raambeslag

Vaak denkt men bij de veroudering van het raam niet na over de veroudering van het slot. Daarom biedt het aanschaffen van een nieuw of extra slot al een goede oplossing. Samen met raamuitzetters en dievenklauwen vormt dit de noodzakelijke basis om je raam te beveiligen. Ook kan je ervoor kiezen om een anti-inbraakstrip aan te schaffen.

Zorg er wel altijd voor dat het producten zijn met het SKG keurmerk. Een raamsluitwerk van minstens twee SKG sterren wordt gezien als voldoende inbraakwerend. Uiteraard geldt: hoe meer SKG sterren, hoe beter je het doet met het beveiligen van je raam. Mocht je een klepraam hebben, dan kan je er daarnaast voor kiezen om een barrièrestang te laten installeren. Met een goede barrièrestang laat je zonder zorgen je raam ventileren.

Beveiligen door raamsterkte

Natuurlijk is de sterkte van het glas een belangrijke factor voor het beveiligen van je raam. Veel ramen in Nederland zijn voorzien van dubbel glas, maar wist je ook dat er veel veiligere opties beschikbaar zijn?

Denk ten eerste eens aan veiligheidsglas. Hierbij zijn verschillende opties mogelijk, zoals gelaagd glas, draadglas en gehard glas. Bij gelaagd glas barst de ruit niet, maar wordt het bij elkaar gehouden door folie. Ditzelfde geldt voor draadglas, alleen bij draadglas wordt de ruit bij elkaar gehouden door een draadraster. Gehard glas is een soort glas dat vijf keer harder is dan normaal glas. Hierdoor is de beveiliging van je raam ook vijf keer beter.

Mocht dit niet genoeg voor je zijn, dan is er nog een optie voor je beschikbaar. Neem hiervoor een kijkje bij onze pagina over inbraakwerend glas. Het beveiligen van je raam gaat zo ver als je zelf wilt. Zo zijn er zelfs ramen die pas na zeventig slagen met een bijl kapotgaan.

Laat je adviseren door een van onze specialisten om ervoor te zorgen dat het beveiligen van jouw raam optimaal wordt toegepast. De experts van Zwartenberg helpen je hier graag mee! Voor vragen of een offerte kun je gemakkelijk en vrijblijvend het contactformulier op de website invullen.