Glas inmeten

Hoe meet je zelf je ruit in?

Als je overweegt nieuwe ruiten te plaatsen of een beschadigde ruit te vervangen, is het van belang dat je de juiste afmetingen weet voor een nauwkeurige prijsindicatie. Bij Zwartenberg glaszetters begrijpen we dat dit proces soms ingewikkeld kan lijken, maar geen zorgen! Ik ben hier om je een stappenplan te bieden om zelf je ruiten op te meten.

Begin met de juiste voorbereiding

Voordat je begint, zorg ervoor dat je een meetlint of een rolmaat bij de hand hebt. Het is belangrijk dat je alleen het zichtbare gedeelte van het glas meet, zonder het kozijn mee te rekenen. Dit zorgt voor de nauwkeurigheid die nodig is voor de perfecte pasvorm van je nieuwe ruit.

Het meten van de breedte

Start met het meten van de breedte van het glas. Plaats je meetlint of rolmaat aan de linkerzijde van het glas en span deze uit naar de rechterzijde. Zorg ervoor dat het meetlint recht en strak gespannen is. Lees de maat af aan de rechterzijde en noteer deze in centimeters. Dit is de breedte van je ruit.

De hoogte bepalen

Vervolgens meet je de hoogte. Dit doe je door het meetlint aan de bovenkant van het glas te plaatsen en deze naar beneden te trekken tot aan de onderkant van het glas. Ook hier is het belangrijk dat het meetlint recht blijft. Noteer ook deze afmeting in centimeters; dit is de hoogte van je ruit.

Noteer je afmetingen

Zorg ervoor dat je alle afmetingen duidelijk noteert, waarbij je onderscheid maakt tussen de breedte en de hoogte. Dit voorkomt verwarring en zorgt ervoor dat je nauwkeurige informatie hebt voor je prijsindicatie.

Herhalen indien nodig

Heb je meerdere ruiten die ingemeten moeten worden? Herhaal dan bovenstaande stappen voor elke ruit. Het is essentieel dat elke ruit afzonderlijk gemeten wordt voor de meest nauwkeurige resultaten.

De volgende stappen

Na het inmeten en noteren van je afmetingen, kun je contact opnemen met ons voor een vrijblijvende prijsindicatie. Ga je akkoord met onze offerte? Dan komt een van onze ervaren glaszetters langs om de ruiten na te meten. Dit is onze manier om te garanderen dat het glas perfect past en aan al je wensen voldoet.

Onderneem actie

Het inmeten van je ruit hoeft geen ingewikkelde opgave te zijn. Met deze makkelijke stappen kun je zelf de nodige informatie verzamelen voor een nauwkeurige offerte. Heb je vragen of heb je hulp nodig bij het inmeten? Aarzel niet en neem contact met ons op. Bij Zwartenberg glaszetters staan we klaar om je te helpen met al je glasbehoeften. Laten we samen zorgen voor de perfecte ruiten in jouw woning!

Scroll naar boven