HR++ glas

Op zoek naar nieuwe ramen voor jouw woning? Dan vraag je je vast af welke glassoort je hiervoor het beste kunt gebruiken? Een glassoort die door steeds meer mensen wordt gebruikt is HR++ glas. Misschien heb je er al weleens van gehoord, maar wat houdt het precies in? We bespreken hier de voor- en nadelen van HR++ glas.

glaszetter-werkzaamheden.png

Wat is HR++ glas?

De afkorting ‘HR’ staat voor ‘Hoog Rendement’. HR-glas is een vorm van dubbelglas of isolatieglas. Het verschil met gewoon dubbel glas is dat HR-glas voorzien is van een metaallaagje. Dit wordt een coating genoemd. Verder is ook de spouw tussen het dubbelglas gevuld met een edelgas in plaats van met droge lucht. De twee ‘++’ geven de isolatiewaarde aan. Naast HR++ glas kennen we bijvoorbeeld ook HR-glas en HR+ glas. HR++ glas biedt een dubbel zo hoog rendement.

Voordelen HR++ glas

HR++ glas biedt vele voordelen ten opzichte van enkel glas en dubbel glas. Doordat HR++ glas beter isoleert zul je flink kunnen besparen op de energiekosten. Een gemiddeld huishouden kan met HR++ glas algauw honderden euro’s besparen. Een ander belangrijk voordeel hiervan is dat je met HR++ glas het milieu minder belast. In sommige gemeentes kom je om deze reden in aanmerking voor een subsidie wanneer u HR++ glas laat plaatsen. Een bijkomend voordeel is dat deze glassoort geluiddempend werkt.

Zijn er ook nadelen?

Er zijn een aantal punten waar je rekening mee moet houden wanneer je HR++ glas wilt laten plaatsen. Over het algemeen zullen de voordelen zwaarder wegen dan de nadelen. Omdat HR++ glas een glassoort is van de hoogste kwaliteit, is de prijs ook hoger. Maar vergeet niet dat je vervolgens veel geld bespaart vanwege lagere stookkosten. Een ander minpuntje is dat er condens kan ontstaan, omdat de buitenkant van het raam een relatief lage temperatuur heeft. Dit probleem komt echter vooral ’s nachts voor of bij huizen in de buurt van water. In sommige gevallen komen er vochtproblemen in huis voor. Dit kun je oplossen door de hele woning goed te isoleren. Dit betekent nog meer besparing op de energierekening!

  • Werkgebied Nederland

    Overal binnen 30 minuten

  • Reactietijd

    Zo snel mogelijk

  • Telefoon

    Bel gratis tel: 088-1155622 

johanzwartenberg.jpg

Contact

...

Bel gratis 088-1155622 of vul onderstaand formulier in.
Bij ons regelt u het snel en gemakkelijk!

Scroll naar boven