Wij zijn bereikbaar, ook voor spoed: bel 088 - 115 5622 of gebruik het contact formulier
Zwartenberg-header

HR++ glas

Op zoek naar nieuwe ramen voor uw woning? Dan vraagt u zich vast af welke glassoort u hiervoor het beste kunt gebruiken? Een glassoort die door steeds meer mensen wordt gebruikt is HR++ glas. Misschien hebt u er al weleens van gehoord, maar wat houdt het precies in? We bespreken hier de voor- en nadelen van HR++ glas.

Wat is HR++ glas?

De afkorting ‘HR’ staat voor ‘Hoog Rendement’. HR-glas is een vorm van dubbelglas of isolatieglas. Het verschil met gewoon dubbel glas is dat HR-glas voorzien is van een metaallaagje. Dit wordt een coating genoemd. Verder is ook de spouw tussen het dubbelglas gevuld met een edelgas in plaats van met droge lucht. De twee ‘++’ geven de isolatiewaarde aan. Naast HR++ glas kennen we bijvoorbeeld ook HR-glas en HR+ glas. HR++ glas biedt een dubbel zo hoog rendement.

Voordelen HR++ glas

HR++ glas biedt vele voordelen ten opzichte van enkel glas en dubbel glas. Doordat HR++ glas beter isoleert zult u flink kunnen besparen op uw energiekosten. Een gemiddeld huishouden kan met HR++ glas algauw honderden euro’s besparen. Een ander belangrijk voordeel hiervan is dat u met HR++ glas het milieu minder belast. In sommige gemeentes komt u om deze reden in aanmerking voor een subsidie wanneer u HR++ glas laat plaatsen. Een bijkomend voordeel is dat deze glassoort geluiddempend werkt.

Wij hebben voor onze nieuwe schuur gekozen voor figuurglas. Het is een antiek schuurtje en dit past daar naadloos bij. Ik kon nergens dergelijk glas vinden tegen…

Dhr. Verhagen uit Brunssum

Door de snelle service van jullie glaszetter was ons bedrijfspand weer voorzien van veilig dubbel glas tegen inbraak. Bedankt voor jullie vriendelijke service…

Mevr. Ouwerkerk uit Goes

Zijn er ook nadelen?

Er zijn een aantal punten waar u rekening mee moet houden wanneer u HR++ glas wilt laten plaatsen. Over het algemeen zullen de voordelen zwaarder wegen dan de nadelen. Omdat HR++ glas een glassoort is van de hoogste kwaliteit, is de prijs ook hoger. Maar vergeet niet dat u vervolgens veel geld bespaart vanwege lagere stookkosten. Een ander minpuntje is dat er condens kan ontstaan, omdat de buitenkant van het raam een relatief lage temperatuur heeft. Dit probleem komt echter vooral ’s nachts voor of bij huizen in de buurt van water. In sommige gevallen komen er vochtproblemen in huis voor. Dit kunt u oplossen door uw hele woning goed te isoleren. Dit betekent nog meer besparing op uw energierekening!

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor het vakkundig laten plaatsen van HR++ glas in uw woning, neem dan hier contact met ons op. U kunt rekenen op vrijblijvend advies en kosteloze offertes!

De meest gebruikte en voordeligste dubbel glas vind u bij ons. Dubbel glas bestaat uit twee lagen glas gevuld met lucht. Dit glassoort is tevens goed voor uw energierekening.

Meer lezen over dubbel glas...

Dit type glas zien we steeds meer terugkomen in woningen en bedrijfspanden. Niet verwonderlijk want glas in lood geeft extra karakter aan uw ruimte.

Meer lezen over glas in lood...

Overal in Nederland staat onze glaszetter voor u klaar, dus ook bij u in de regio. Bekijk alle vestigingen en selecteer uw plaats om met ons in contact te komen.

Bekijk al onze vestigingen...

25 jaar kennis & ervaring

Dit jaar bestaat Zwartenberg 25 jaar! We zijn in het verleden gestart met een vestiging in Apeldoorn en inmiddels zijn wij uitgegroeid tot een landelijk netwerk. Totaal hebben we nu 224 vestigingen door heel Nederland. Er is dus altijd een erkende glaszetter bij u in de buurt!

glaszetter-zwartenberg