Dubbel glas

Ontdek de levensduur van jouw dubbel glas

Heb je je ooit afgevraagd hoe lang jouw dubbel glas meegaat en hoe je de levensduur ervan kunt verlengen? Misschien kijk je op een koude dag uit het raam en vraag je je af of jouw ramen nog wel optimaal isoleren. Of misschien heb je onlangs een tocht rond de ramen gevoeld en ben je nieuwsgierig naar de staat van je dubbel glas. Bij Zwartenberg glaszetters begrijpen we hoe belangrijk het is om duidelijkheid te hebben over de conditie en duurzaamheid van het glas in jouw woning. Daarom delen we niet alleen onze kennis over hoe lang dubbel glas meegaat, maar geven we ook tips over hoe je de levensduur ervan kunt verlengen. Goed onderhoud en tijdige upgrades kunnen immers een wereld van verschil maken voor jouw wooncomfort en energierekening.

Hoe lang blijft dubbel glas goed?

Dubbel glas staat bekend om zijn uitstekende isolatie, maar wist je dat het gemiddeld zelfs zo’n 20 jaar meegaat? De manier waarop je ruit geplaatst is, speelt een grote rol in hoe lang je van de voordelen kunt genieten. Ik zorg er altijd voor dat de ruit met precisie geplaatst wordt om zo min mogelijk in contact te komen met vocht, wat de kans op lekkage vermindert.

Voordelen van dubbel glas

Naast de lange levensduur biedt dubbel glas nog meer voordelen. Het helpt niet alleen bij het isoleren van je huis tegen kou en hitte, maar het kan ook een aanzienlijke besparing op je energierekening betekenen. Verder draagt het bij aan een betere geluidsisolatie, wat ideaal is als je in een luidruchtige omgeving woont. En laten we de verhoogde woningwaarde niet vergeten; dubbel glas is een aantrekkelijke eigenschap voor potentiële kopers.

Wees bewust van de leeftijd van je dubbel glas

Je vraagt je misschien af hoe oud je dubbel glas precies is. Dit kun je zien aan de code binnen in de spouw, waar de productiedatum vermeld staat. Als je ruit al 20 jaar of ouder is, dan is het waarschijnlijk tijd om na te denken over vervanging door HR++ glas. Dit moderne glas biedt betere isolatie, waardoor je warmte binnen blijft en kou buiten.

Is het tijd voor vernieuwing?

Zit jouw dubbel glas al tegen de 20 jaar aan? Dan is het misschien tijd voor een upgrade. Met de juiste zorg en aandacht kan dubbel glas je veel comfort en energiebesparing bieden. Overweeg HR++ glas voor nog betere isolatie. Bij Zwartenberg glaszetters helpen we je graag verder. Neem contact op voor advies of een vrijblijvende offerte. Jouw wooncomfort is onze prioriteit!

Scroll naar boven