Decoratief glas

Ontdek de verschillende soorten decoratief glas

Droom je weleens van ramen die meer doen dan alleen licht binnenlaten? Ramen die iets speciaals toevoegen aan je kamer? Ik neem je mee in de wereld van bijzonder glas en laat je zien hoe je met verschillende soorten glas je huis mooier kunt maken.

Wat is figuurglas

Laten we beginnen bij figuurglas. Dit is echt speciaal glas met allerlei leuke ontwerpen erop. Je kunt kiezen uit meer dan dertig soorten, met allerlei lijntjes en patronen. Dit glas maakt je ramen niet alleen mooier, maar zorgt ook nog steeds dat er genoeg licht binnenkomt, terwijl niet iedereen zomaar naar binnen kan kijken. Dit type glas plaats ik regelmatig bij zowel nieuwbouwwoningen in Almere als in oude huizen in Groningen. Het is namelijk goed aanpasbaar aan de uitstraling van de woning.

Artlite Gamma glas

Daarna is er het Artlite gamma glas. Dit glas is net een kunstwerk op je raam. Er zijn heel veel verschillende ontwerpen, van simpele vormen tot echte plaatjes. Zo heb je privacy, licht en een mooi uitzicht in één.

Glas dat lijkt op natuursteen

Hou je van de look van steen, zoals marmer of graniet? Dan is er Decorbel glas. Dit glas ziet eruit als echte steen, maar dan lichter en makkelijker te gebruiken. Het geeft je kamer een chique uitstraling zonder dat het te zwaar of duur wordt.

Gematteerd glas

Als laatste is er gematteerd glas, zoals Matelux. Dit glas is niet helemaal doorzichtig, waardoor het je privacy geeft. Je kunt er zelfs leuke figuren of een logo op laten zetten. Het licht kan er nog steeds doorheen, maar het ziet er wel net even anders uit.

Glas op maat

Naast de prachtige soorten glas die ik al heb genoemd, is er nog een mogelijkheid die ik graag wil belichten: glas op maat. Deze optie brengt je de kans om echt iets unieks te maken voor jouw ruimte. Het maakt niet uit of je een groot raam hebt dat een blikvanger moet worden, of een klein raampje dat net dat beetje extra sfeer nodig heeft, met glas op maat kun je jouw persoonlijke smaak helemaal tot zijn recht laten komen.

Of je nu een speciaal patroon in gedachten hebt, een bepaalde kleur die perfect past bij je interieur, of zelfs een combinatie van verschillende soorten glas; de mogelijkheden zijn eindeloos. Het mooie van glas op maat is dat het precies wordt gemaakt hoe jij het wilt. Zo wordt elk stuk glas een stukje van jouw persoonlijke verhaal in je huis.

Wat past het beste bij jou?

Door al deze soorten bijzonder glas te bekijken, zie je dat je veel kunt doen om je huis persoonlijker en mooier te maken. Of je nu van speels figuurglas houdt, kunstzinnig Artlite glas, stijlvol Decorbel glas of subtiel gematteerd glas, er past altijd iets bij jou en je huis.

Ben je enthousiast geworden over bijzonder glas? Denk dan eens na wat het voor jouw huis kan doen. Ik help je graag het perfecte glas te vinden dat past bij jouw stijl. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te verkennen.

Scroll naar boven