Wij zijn bereikbaar, ook voor spoed: bel 088 - 115 5622 of gebruik het contact formulier
Zwartenberg-header

Veiligheidsglas

Door de transparante, frisse en lichte uitstraling wordt er in woningen en bedrijfspanden steeds vaker grotere oppervlakken met glas geplaatst. De toepassing van glas mag niet ten koste gaan van uw persoonlijke veiligheid of beveiliging van uw woning of bedrijfspand. Zwartenberg is gespecialiseerd in veiligheidsglas en zorgt graag voor optimale veiligheid.

Kiest u voor veiligheidsglas, omdat u kleine kinderen heeft rondlopen en u de kans op een verwonding door glas wilt voorkomen? En wilt u uw woning beveiligen tegen inbraak? Kies dan voor gelaagd glas, gehard glas of draadglas.

Gelaagd glas

Bij normaal glas ontstaan bij een breuk gevaarlijke scherven. Bij gelaagd glas wordt er PVB folies tussen de verschillende glaslagen geplaatst. Hierdoor barst het glas niet bij een breuk, maar wordt het bij elkaar gehouden door de folie. Het glas wordt praktisch ondoordringbaar.

Draadglas

Veel bedrijven kiezen bij het plaatsen van nieuwe ruiten voor draadglas. Het ingelegde draadraster zorgen ervoor dat het glasscherven bij een breuk bij elkaar wordt gehouden. Aangezien de draden zichtbaar zijn in het glas, wordt er voor woningen niet vaak gekozen voor draadglas. Draadglas heeft naast een inbraakwerende functie, ook een brandwerende functie.

Wij hebben voor onze nieuwe schuur gekozen voor figuurglas. Het is een antiek schuurtje en dit past daar naadloos bij. Ik kon nergens dergelijk glas vinden tegen…

Dhr. Dubois uit Eindhoven

Toen we te maken kregen met een glasschade wilden we snel een goede glaszetter hebben die alles weer zou oplossen. Gelukkig was deze snel bij ons op…

Mevr. Huijs uit Deventer

Gehard glas

Gehard glas wordt vaak toegepast op windschermen, douchedeuren, schuifdeuren of toegangsdeuren. Door een speciale thermische behandeling is deze glassoort ongeveer vijf keer harder dan normaal glas en daardoor ook minder breekbaar. Mocht het glas toch breken, dan valt het glas in duizenden stukjes uiteen en is de kans op verwonding klein.

Zwartenberg adviseert u graag over het juiste type glas voor uw woning of bedrijfspand.

De meest gebruikte en voordeligste dubbel glas vind u bij ons. Dubbel glas bestaat uit twee lagen glas gevuld met lucht. Dit glassoort is tevens goed voor uw energierekening.

Meer lezen over dubbel glas...

Dit type glas zien we steeds meer terugkomen in woningen en bedrijfspanden. Niet verwonderlijk want glas in lood geeft extra karakter aan uw ruimte.

Meer lezen over glas in lood...

Overal in Nederland staat onze glaszetter voor u klaar, dus ook bij u in de regio. Bekijk alle vestigingen en selecteer uw plaats om met ons in contact te komen.

Bekijk al onze vestigingen...

25 jaar kennis & ervaring

Dit jaar bestaat Zwartenberg 25 jaar! We zijn in het verleden gestart met een vestiging in Apeldoorn en inmiddels zijn wij uitgegroeid tot een landelijk netwerk. Totaal hebben we nu 224 vestigingen door heel Nederland. Er is dus altijd een erkende glaszetter bij u in de buurt!

glaszetter-zwartenberg