Veiligheidsglas

Door de transparante, frisse en lichte uitstraling wordt er in woningen en bedrijfspanden steeds vaker grotere oppervlakken met glas geplaatst. De toepassing van glas mag niet ten koste gaan van je persoonlijke veiligheid of beveiliging van  jouw woning of bedrijfspand. Zwartenberg is gespecialiseerd in veiligheidsglas en zorgt graag voor optimale veiligheid.

Kies je voor veiligheidsglas, omdat je kleine kinderen hebt rondlopen en je de kans op een verwonding door glas wilt voorkomen? En wil je je woning beveiligen tegen inbraak? Kies dan voor gelaagd glas, gehard glas of draadglas.

glaszetter-werkzaamheden.png

Gelaagd glas

Bij normaal glas ontstaan bij een breuk gevaarlijke scherven. Bij gelaagd glas wordt er PVB folies tussen de verschillende glaslagen geplaatst. Hierdoor barst het glas niet bij een breuk, maar wordt het bij elkaar gehouden door de folie. Het glas wordt praktisch ondoordringbaar.

Draadglas

Veel bedrijven kiezen bij het plaatsen van nieuwe ruiten voor draadglas. Het ingelegde draadraster zorgen ervoor dat het glasscherven bij een breuk bij elkaar wordt gehouden. Aangezien de draden zichtbaar zijn in het glas, wordt er voor woningen niet vaak gekozen voor draadglas. Draadglas heeft naast een inbraakwerende functie, ook een brandwerende functie.

Gehard glas

Gehard glas wordt vaak toegepast op windschermen, douchedeuren, schuifdeuren of toegangsdeuren. Door een speciale thermische behandeling is deze glassoort ongeveer vijf keer harder dan normaal glas en daardoor ook minder breekbaar. Mocht het glas toch breken, dan valt het glas in duizenden stukjes uiteen en is de kans op verwonding klein.

Zwartenberg adviseert je graag over het juiste type glas voor jouw woning of bedrijfspand.

  • Werkgebied Nederland

    Overal binnen 30 minuten

  • Reactietijd

    Zo snel mogelijk

  • Telefoon

    Bel gratis tel: 088-1155622 

johanzwartenberg.jpg

Contact

...

Bel gratis 088-1155622 of vul onderstaand formulier in.
Bij ons regelt u het snel en gemakkelijk!

Scroll naar boven