Type glas

Voor welk type glas kies jij?

Als je ooit hebt nagedacht over het soort glas in je ramen en wat dat betekent voor je huis, dan ben je hier aan het juiste adres. Onze glaszetters van Zwartenberg kunnen je alles vertellen over de verschillende types glas die je tegen kunt komen.

Enkel glas

Dit is het basisglas. Het is gewoon één laag glas, heel simpel. Als je geen metalen stripje ziet als je naar de rand van je raam kijkt, dan heb je waarschijnlijk enkel glas. Het is makkelijk te herkennen omdat het, nou ja, enkel is!

Dubbel glas

Dubbel glas is al een stapje beter voor isolatie. Je herkent het aan een soort aluminium stripje tussen twee glasplaten. Dit zorgt ervoor dat er minder warmte verloren gaat dan bij enkel glas, wat handig is om je stookkosten te drukken.

HR glas

HR staat voor Hoog Rendement. Dit is dubbel glas maar dan met een extraatje: een speciale coating die nog beter isoleert. Er is een trucje om dit te checken, de zogenaamde ‘vlammetjestest’. Als je met een aansteker bij het glas staat en je ziet vier reflecties van het vlammetje, en één ervan is blauw, dan heb je HR glas. Ook staat er vaak ‘HR’ op de metalen strip tussen de glazen.

HR++ glas

Dit is dubbel glas wat nog beter isoleert. Het heeft niet alleen die speciale coating, maar de ruimte tussen de glasplaten is gevuld met een edelgas, wat de isolatie nog verder verbetert. Je kunt dit type glas ook herkennen aan de code in de metalen strip.

Triple glas

Zoals de naam al zegt, heeft triple glas drie lagen glas met edelgas ertussen. Dit is de allerbeste keuze als het gaat om isolatie. Het past alleen niet altijd in oudere kozijnen, dus je ziet het vooral in nieuwe huizen.

Elk type glas heeft zijn eigen voordelen, van de eenvoud van enkel glas tot de super isolatie van triple glas. Afhankelijk van je behoeften (en je portemonnee) kun je kiezen wat het beste bij je past. Of je nu de warmte binnen wilt houden in de winter, of gewoon geluid van buitenaf wilt dempen, er is altijd een glas type dat bij je situatie past.

Laat je ramen vervangen door Zwartenberg glaszetters

De keuze voor het juiste type glas kan een grote impact hebben op je leefomgeving en energierekening. Als je overweegt je ramen te upgraden of te vervangen, is dit het perfecte moment om de opties te verkennen en te kiezen voor een type glas dat past bij jouw specifieke situatie.

Neem actie en verbeter je wooncomfort en energie-efficiëntie door te kiezen voor het glastype dat het beste bij je past. Neem contact met ons op, zodat we je kunnen helpen met het kiezen van het juiste soort glas. Een investering in betere beglazing betaalt zich terug in de vorm van lagere energiekosten en een comfortabeler thuis. Maak vandaag nog de stap naar een duurzamere en comfortabelere woning!

Scroll naar boven