Voorzetramen

Een voorzetraam is een raam dat voor of achter jouw bestaande raam wordt gemonteerd. Dit gebeurt zonder aanpassingen aan de huidige kozijnen. Voorzetramen bestaan uit drie onderdelen het glas, het profiel waar het glas in geplaatst is en de montagepunten van het profiel. De voornaamste reden dat voorzetramen gebruikt worden is wegen het feit dat het zicht niet verminderd wordt en de isolatie verbetert. Voor woningen en gebouwen is dit erg handig aangezien de warmte beter binnen blijft en dit energiekosten bespaart.

glaszetter-werkzaamheden.png

Soorten voorzetramen

De voorzetramen zijn te verkrijgen in verschillende materialen. De prestaties van de voorzetramen hangen af van het type materiaal wat gebruikt wordt. De mogelijkheden variëren van glas of kunststof tot type frame en type bevestiging (schroeven, clips, scharnieren).

Voordelen

Zoals eerder genoemd is heeft een voorzetraam als voordeel dat het de warmte beter binnenhoudt. Dit zorgt voor minder energiekosten zonder dat het zicht vermindert. Een ander voordeel van een voorzetraam is dat de kozijnen niet aangepast hoeven te worden en dat de ramen op maat gemaakt kunnen worden, dit zorgt ervoor dat onnodige kosten vermeden worden. Bij een voorzetraam blijft ventileren nog steeds mogelijk. Geluid wordt ook beter gedempt, geluidhinder kan hierdoor aanzienlijk verminderd worden.

Nadelen

Voor monumentale panden kunnen voorzetramen niet geschikt zijn aangezien de al karakteristieke bestaande ramen minder goed zichtbaar zijn. Om dit probleem te verhelpen kunnen er beter achterzetramen worden geplaatst, hier is het namelijk wel mogelijk om de al bestaande ruit van buiten goed te zien. Een ander nadeel van een voorzetraam kan zijn dat in de loop van de tijd de ramen niet meer goed zijn aangesloten. Wanneer dit het geval is kan er condens ontstaan, dit zal dan reparatie vereisen. Een ander nadeel van voorzetramen zijn dat de isolatiewaarden lager liggen dan bij dubbelglas en HR-glas. Desondanks zijn de kosten van dubbelglas en HR-glas aanzienlijk hoger waardoor voorzetramen een goede investering krijgen.

Bij vragen wat betreft de mogelijkheden van voorzetramen kan je gerust contact met ons opnemen.

  • Werkgebied Nederland

    Overal binnen 30 minuten

  • Reactietijd

    Zo snel mogelijk

  • Telefoon

    Bel gratis tel: 088-1155622 

johanzwartenberg.jpg

Contact

...

Bel gratis 088-1155622 of vul onderstaand formulier in.
Bij ons regelt u het snel en gemakkelijk!

Scroll naar boven