Coating dubbel glas

Waar plaats je coating bij dubbelglas?

Bij Zwartenberg glaszetters gaan we verder dan alleen het plaatsen van glas. We denken na over het comfort van je huis en hoe we dat met slimme technieken kunnen verbeteren. Een van de manieren om je huis comfortabeler te maken, is door het gebruik van speciale coatings op het glas. Vandaag vertel ik je over twee soorten coatings: HR (hoogrendements-) en zonwerende coatings. Ik leg je uit waar je deze het beste kunt plaatsen voor het maximale effect.

Warmte binnenhouden met HR coating

Als glaszetter bij Zwartenberg weet ik hoe belangrijk het is om de warmte in je huis te houden, vooral tijdens de koude maanden. Daarvoor gebruiken we HR glas met een speciale coating. Maar waar plaatsen we deze coating precies? Het antwoord is vrij eenvoudig: we willen dat deze coating zo dicht mogelijk bij de warmtebron is, dat is meestal de binnenzijde van je woning. Door de coating aan de binnenkant van het buitenste glaspaneel te plaatsen, kaatsen we de warmte terug naar binnen. Zo blijft je huis lekker warm zonder dat je veel energie verbruikt.

Beheer je zonlicht slim

In de zomer willen we juist voorkomen dat het binnen te warm wordt. Hier komen zonwerende coatings van pas. Afhankelijk van het type zonwerende coating, plaatsen we deze aan de buitenkant of juist dichter bij de binnenkant van het raam. 

– Voor de zachte zonwerende coatings geldt dat we deze aan de buitenzijde van het binnenste glaspaneel plaatsen. Dit zorgt ervoor dat zonnestralen direct worden weerkaatst, nog voordat ze echt de kans krijgen om je huis op te warmen. 

– De hardere variant van de zonwerende coating plaatsen we op de buitenste laag van het glas, dus helemaal aan de buitenkant. Dit type is bestand tegen de elementen en kaatst de zonnestralen effectief terug, voordat ze door het glas dringen.

Waarom is de positie voor coating belangrijk?

De positie van deze coatings is belangrijk voor hun effectiviteit. Als glaszetter zorg ik ervoor dat de coatings precies op de juiste plek komen. De HR coating moet de warmte binnenhouden, terwijl de zonwerende coating juist de warmte buiten moet houden. Door ze strategisch te plaatsen, zorgen we voor een optimaal binnenklimaat in je woning.

Review over HR coating

Onze klant uit Arnhem liet HR glas met coating plaatsen en liet voor ons deze review achter: “Ik ben echt enorm tevreden over de service van Zwartenberg glaszetters. Ze hebben bij mij HR glas met speciale coatings geïnstalleerd en het verschil is echt merkbaar. Mijn huis blijft warmer in de winter en koeler in de zomer, zonder dat mijn energierekening de hoogte in schiet. De vakmensen van Zwartenberg waren professioneel, vriendelijk en gaven duidelijk advies over de beste opties voor mijn woning. Een echte aanrader voor iedereen in de regio!” 

Geniet van de voordelen

Bij Zwartenberg glaszetters zijn we niet alleen experts in glas plaatsen, we denken ook mee over hoe we jouw huis comfortabeler en energiezuiniger kunnen maken. Ben je benieuwd hoe deze coatings het comfort van jouw huis kunnen verbeteren? Of heb je andere vragen over glas en isolatie? Neem dan contact met ons op. Samen kijken we hoe we jouw huis niet alleen mooier, maar ook comfortabeler kunnen maken.

Scroll naar boven