Heeft jouw woning al jaren dezelfde ramen, of ben je in een huis gaan wonen waarvan je de staat van het glas niet weet? Dan zou het kunnen dat ze toe zijn aan vervanging. In deze blog beschrijven we de verschillende redenen om over te gaan tot vervanging. Daarnaast geven we je natuurlijk het antwoord op de vraag: wanneer moet je écht je raam vervangen?

Redenen om je raam te vervangen

Je glas hoeft niet per se kapot te zijn om hem te vervangen. Je kan bijvoorbeeld ook een van de volgende redenen hebben:

  • Je wilt besparen op je energiekosten
  • Vind je dat je energierekening te hoog is? Check dan of je ramen wel goed geïsoleerd zijn. Weet je niet of dit het geval is? Gebruik dan de checklist even verderop in dit artikel. Door je huidige glas te vervangen door isolerend glas bespaar je flink op je energiekosten.

  • Je wilt je woning een nieuwe uitstraling geven
  • Je ramen hebben invloed op de uitstraling van je woning, zowel van binnen als van buiten af. Als je niet helemaal tevreden bent over de manier hoe het eruitzien, ga dan over tot vervanging. Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten, maten en kleuren beschikbaar, die precies aan jouw wensen voldoen.

  • Je wilt extra veiligheid
  • De ramen die worden gebruikt in nieuwbouw woningen zijn een stuk beter beveiligd tegen inbrekers. Een goede reden dus om ook die van jou te laten vervangen voor veiligere variant. Lees voor meer informatie onze blog over raambeveiliging.

  • Je ramen zijn verouderd of beschadigd
  • Als je ramen al een lange tijd niet vervangen zijn, heb je een grote kans dat ze zijn verouderd of beschadigd. Niet alleen gaat dit ten koste van de uitstraling van het raam, maar ook de isolerende waarde.

Checklist: wanneer moet je je raam vervangen?

Ga de volgende checklist bij langs om te zien of jouw glas aan vervanging toe is.

– Merk je een groot temperatuurverschil als je langs het glas loopt?
– Heb je last van een koude luchtstroom in je woning?
– Zijn je energiekosten hoog en moet je veel bij verwarmen?
– Hoor je veel geluid van buiten?
– Zit er nog enkel glas in je woning?

Als je op één of meerdere vragen ‘ja’ hebt geantwoord is je raam hoogstwaarschijnlijk toe aan vervanging. Laat een specialist ernaar kijken en neem passende actie.

Zelf vervangen of laten doen?

Is gebleken dat jouw raam aan vervanging toe is? Dan moet je nog bepalen of je het zelf gaat doen of dit overlaat aan een specialist. Voor een goede overweging vraag je geheel vrijblijvend en kosteloos via dit contactformulier een offerte aan.

Laat een reactie achter