HR staat voor Hoog Rendement. Dit glas heeft een extra isolerende waarde ten opzichte van dubbelglas. Een betere isolatie staat voor minder energieverbruik, waardoor je flink bespaard op je energierekening. Hierdoor heeft het een hoog rendement, binnen een aantal jaren heb je de investering alweer terugverdiend.

Door de jaren heen is isolatieglas erg verbeterd, waardoor we verschillende soorten kunnen onderscheiden:

  • HR
  • HR+
  • HR++
  • HR+++

Qua uiterlijk ziet HR-glas er hetzelfde uit als dubbelglas, maar dubbelglas mist iets wat HR-glas wel heeft. HR-glas heeft namelijk een warmte reflecterende coating die het warmteverlies via het glas vermindert. De isolatiewaarde van dubbelglas is 2,7 en de isolatiewaarde van HR-glas tussen de 1,7 en 2. Hoe lager deze waarde, hoe beter het raam isoleert. Doordat er betere soorten HR-glas zijn ontwikkeld, wordt de eerste variant van HR-glas bijna niet meer geproduceerd.

Wat is HR+ glas?

HR+ glas is de eerste verbeterde versie van HR-glas. Het heeft dezelfde kenmerken, maar heeft een verbeterde coating gekregen. Hierdoor heeft het een isolerende waarde tussen de 1,3 en 1,6.

Wat is HR++ glas?

HR++ glas is tegenwoordig de meest populaire glassoort. De ruimte tussen de glasplaten is, in tegenstelling tot de vorige soorten, gevuld met edelgas. Hierdoor is het extra geïsoleerd, waardoor het een isolatiewaarde van 1,2 heeft.

Wat is HR+++ glas?

HR+++ glas staat ook wel bekend als driedubbel glas. Doordat er een extra glasplaat wordt geplaatst, met edelgas ertussen, heeft het de beste isolerende waarde (0,4). Hierdoor levert het op lange termijn ook de hoogste besparing op. Let er wel op dat het door de extra glasplaat zwaarder is dan ander isolatieglas, de sponning moet dit kunnen dragen. Laat je daarom eerst adviseren door een glaszetter, voordat je voor deze soort kiest.

Vrijblijvende offerte

Wil jij weten welk isolatieglas het meest geschikt is voor jou en jouw woning? Neem dan snel contact op met een van onze vakmannen. Bij je aanvraag sturen we je gelijk even het kostenplaatje toe, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Laat een reactie achter