schade glas

Wat te doen bij glasschade: Snelle acties en praktische tips

Glasschade kan op elk moment voorkomen en kan een vervelende situatie zijn. Of het nu gaat om een gebroken raam door een ongeluk, vandalisme of een natuurramp, het is belangrijk om te weten hoe je snel kunt handelen om verdere problemen te voorkomen. In dit artikel zullen we enkele nuttige tips bespreken over wat te doen bij glasschade.

Zorg voor veiligheid: Veiligheid staat voorop bij glasschade. Verwijder voorzichtig grote glasscherven en zorg ervoor dat niemand gewond raakt. Plaats waarschuwingsborden indien nodig om anderen te informeren over de situatie.

Documenteer de schade: Maak foto’s van de glasschade om bewijsmateriaal te hebben voor verzekering en reparatie. Deze foto’s kunnen van pas komen bij het indienen van een claim en het bepalen van de omvang van de schade.

Neem contact op Zwartenberg: Schakel een professionele glaszetter van Zwartenberg in om de glasschade te beoordelen en te repareren. Onze ervaren glaszetters hebben de kennis en vaardigheden om de schade efficiënt te herstellen en ervoor te zorgen dat het glas weer veilig en functioneel is.

Maak de omgeving veilig: Neem voorzorgsmaatregelen om de omgeving veilig te houden als je moet wachten op de glaszetter. Plaats bijvoorbeeld een stuk triplex of karton over het beschadigde gebied om de opening tijdelijk af te sluiten. Dit voorkomt tocht en beschermt tegen indringers.

Informeer je verzekering: Meld de glasschade bij je verzekeringsmaatschappij en bespreek de dekking. Zij kunnen je informeren over de procedure voor het indienen van een claim en welke documenten je nodig hebt.

Ruim voorzichtig op: Draag beschermende handschoenen en gebruik een stofzuiger met een geschikt opzetstuk als je zelf de glasscherven opruimt. Vermijd direct contact met scherpe randen.

Voorkom verdere schade: Beperk het openen en sluiten van ramen en deuren in de buurt van de beschadigde plek om verdere breuk of letsel te voorkomen totdat de glasschade is hersteld.

Overweeg preventieve maatregelen:
Als je regelmatig te maken hebt met glasschade, overweeg dan preventieve maatregelen zoals het versterken van ramen met veiligheidsglas of het toevoegen van extra beveiligingslagen om de kans op toekomstige schade te verminderen.

Het is belangrijk om te onthouden dat het inschakelen van een professionele glaszetter van Zwartenberg de beste optie is bij glasschade. Zij hebben de kennis en ervaring om de schade adequaat te herstellen en je gemoedsrust te geven. Blijf kalm, neem de nodige stappen en laat de professionals hun werk doen. Op die manier kun je snel weer genieten van een veilige en onbeschadigde woonomgeving.

Scroll naar boven