Beglazing geluidsoverlast

Welk glas helpt tegen geluidsoverlast?

Als medewerker bij Zwartenberg glaszetters heb ik al heel wat gezien en gehoord, letterlijk en figuurlijk. Elke dag ontmoet ik mensen die snakken naar een beetje rust in hun drukke leven. Het mooie is dat ik ze vaak kan helpen met iets wat op het eerste gezicht simpel lijkt: het juiste glas kiezen. Laat me je vertellen over de kracht van geluidswerend glas en hoe dit een wereld van verschil kan maken.

Een veelvoorkomend probleem

Wat ik tijdens een werkdag vaak mee maak, vooral in drukke steden, is dat klanten overduidelijk gestrest zijn door het lawaai van de buitenwereld. “Je hoort werkelijk álles bij ons thuis”, hoor ik vaak. Ik begin dan over onze speciale glastypes, zoals HR++ en phonibel glas. HR++ glas kennen de meesten wel, maar dat het ook geluid dempt, verrast velen.

De kracht van Phonibel glas 

Phonibel glas is echter waar het echt interessant wordt. Dit glas is namelijk speciaal ontworpen is om geluidsoverlast te verminderen. Of je nu naast een drukke weg woont of in de buurt van een schoolplein, phonibel maakt het verschil. 

Maakt het nou echt zo’n verschil?

Ik herinner me een klant, een jonge moeder, woonachtig naast een spoor in Leeuwarden. Ze was wanhopig op zoek naar een oplossing zodat haar baby ongestoord kon slapen. We bespraken de mogelijkheden en kozen uiteindelijk voor een combinatie van dik HR++ glas en een laag phonibel glas. Toen het glas eenmaal geïnstalleerd was, kwam ze terug om me te bedanken. “Het is alsof ik in een nieuw huis woon,” zei ze. Zo een groot verschil kan Phonibel glas dus maken

Advies op maat

Wat ik onze klanten altijd vertel, is dat de keuze voor het juiste glas afhangt van hun specifieke situatie. We kijken naar de hoeveelheid geluid, het type geluid en natuurlijk hun budget. Het doel is om een oplossing te vinden die niet alleen de stilte terugbrengt, maar ook past bij hun leven.

Een investering die loont

Ja, geluidswerend glas is een investering, maar eentje die loont. Het gaat niet alleen om het dempen van geluid; het gaat om het verbeteren van levenskwaliteit. Rust is tegenwoordig een luxe, en wij kunnen die luxe bereikbaar maken. Voor iedereen die erover denkt om geluidsoverlast in hun huis aan te pakken: neem contact op met Zwartenberg glaszetters. We kunnen samen kijken naar wat het beste werkt voor jouw situatie. Geloof me, het verschil dat het juiste glas kan maken, is verbazingwekkend. Laten we samen de eerste stap zetten naar een stiller, rustiger thuis.

Scroll naar boven