Wij zijn bereikbaar, ook voor spoed: bel 088 - 115 5622 of gebruik het contact formulier
Zwartenberg-header

Zonwerend glas: tem het teveel aan zon

We houden allemaal van een lekker zonnetje. Vooral Nederland lijkt nooit genoeg zonnige dagen te kunnen hebben. En toch is de zon lang niet altijd zaligmakend. Een krachtige zon leidt vaak tot oververhitte kantoren, vervelende schitteringen op uw computer- en tv-scherm thuis en benauwde serres waar u het ondanks het mooie licht niet lang uithoudt. Licht is prettig, teveel warmte niet. Zonwerend glas laat licht goed door en houdt overmatige hitte bij u vandaan.

Voordelen

Licht is heel bepalend voor een fijne woonsfeer of een goede werkvloer. Gewoon glas is royaal met het doorlaten van licht. Ongeveer negentig procent van het zonlicht gaat door gewoon glas heen. Teveel licht valt wel nadelig uit. Bijvoorbeeld door de warmte die het licht meebrengt. Zweten, hoofdpijn, een duf gevoel, allemaal door een te grote hitte. Dat is te vermijden door zonwerend glas te laten plaatsen. Deze variant heeft eigenlijk veel voordelen:

  • goed alternatief voor zonneschermen
  • geen verkoelende gordijnen in de zomer nodig
  • goede vervanger voor airco
  • verlaagt uw energiekosten
  • bevordert prettige temperatuur
  • het teveel aan warmte wordt weerkaatst en blijft buiten
  • goede lichtinval

Door de snelle service van jullie glaszetter was ons bedrijfspand weer voorzien van veilig dubbel glas tegen inbraak. Bedankt voor jullie vriendelijke service…

Dhr. Verboom uit Brunssum

Handig om diverse glaszetters met elkaar te vergelijken op prijs en kwaliteit. Wij hebben nu tegen lage kosten onze kapotte ramen laten vervangen, ik zou…

Mevr. Vergeer uit Groningen

Het ABC van zonwerend glas

Zonwerend glas heeft haar eigen ingewikkelde vocabulaire. Bijvoorbeeld lichtabsorptie. Dat is de mate waarin licht door het glas wordt opgenomen waarna het wordt omgezet in warmte. Ook lichtreflectie is een term die u vaak tegen kan komen. Glas weerkaatst namelijk licht vanwege de spiegelende werking. De mate waarin licht terug wordt gekaatst, wordt uitgedrukt in de LR, de lichtreflectiefactor. Nog zo’n ingewikkelde term is de LTA-waarde. Hier gaat het om de hoeveelheid licht die zonwerend glas doorlaat. Ook een mooie term is de zontoetredingsfactor (ZTA). Een echt lage ZTA-waarde staat gelijk aan heel veel zonwering. Tot slot is er nog de G-waarde. Dit is een prestatiemaatstaf. Is het zonwerend glas laag qua G-waarde, dan is de werking op haar best.

Een dimbaar zonnetje in huis

Glas wordt zonwerend gemaakt door toevoeging van metaaloxiden. Die maken het glas minder doorzichtig en dat geeft een zonwerend effect. Een andere manier om zonwerend glas te maken, is het voorzien van een metalen laagje, een coating die het teveel aan zonlicht tegenhoudt. Dit glas heeft echt een positieve werking op personeel of gezinsleden. Zonwerend glas werkt in de winter ‘omgekeerd’. U stookt dan uw ruimtes warm en het zonwerende glas zorgt er dan voor dat uw warmte niet snel wegtrekt. Dit type glas is dus goed in alle seizoenen.

De meest gebruikte en voordeligste dubbel glas vind u bij ons. Dubbel glas bestaat uit twee lagen glas gevuld met lucht. Dit glassoort is tevens goed voor uw energierekening.

Meer lezen over dubbel glas...

Dit type glas zien we steeds meer terugkomen in woningen en bedrijfspanden. Niet verwonderlijk want glas in lood geeft extra karakter aan uw ruimte.

Meer lezen over glas in lood...

Overal in Nederland staat onze glaszetter voor u klaar, dus ook bij u in de regio. Bekijk alle vestigingen en selecteer uw plaats om met ons in contact te komen.

Bekijk al onze vestigingen...

25 jaar kennis & ervaring

Dit jaar bestaat Zwartenberg 25 jaar! We zijn in het verleden gestart met een vestiging in Apeldoorn en inmiddels zijn wij uitgegroeid tot een landelijk netwerk. Totaal hebben we nu 224 vestigingen door heel Nederland. Er is dus altijd een erkende glaszetter bij u in de buurt!

glaszetter-zwartenberg