Gezandstraald glas

Gezandstraald glas is ideaal voor mensen die graag privacy hebben en van glas houden. Het glas is namelijk ondoorzichtig maar laat wel licht door. Gezandstraald glas wordt steeds vaker toegepast. Het glas wordt voornamelijk toegepast bij glazen deuren en wanden. Gezandstraald glas valt onder de term mat glas. Bij het productieproces van gezandstraald glas worden korrels van meestal zand met hoge druk tegen het raam gespoten. Het glas kan gepersonaliseerd worden omdat de korrels in allerlei vormen tegen het glas gespoten kunnen worden.

glaszetter-werkzaamheden.png

Soorten beglazing

Gezandstraald glas valt onder mat glas. Andere soortgelijke glassoorten zijn satijnglas en gelaagd glas met matte folie. Satijnglas wordt in de fabriek gemaakt, in de fabriek wordt gebruik gemaakt van zuur. Het is bij satijnglas echter alleen mogelijk om de gehele oppervlakte met een satijn laag te maken. Gelaagd glas met matte folie zijn meerdere lagen glas die verlijmd zijn. Bij gelaagd glas met matte folie geldt ook dat de ondoorzichtigheid alleen mogelijk is over de gehele oppervlakte.

Hoe wordt gezandstraald glas geproduceerd?

Bij de productie van gezandstraald glas worden zandkorrels met hoge druk op het glas gespoten. Het is bij de gezandstraalde techniek mogelijk om zelf te bepalen hoe mat het glas moet worden. Gezandstraald glas is ruim toepasbaar, voorbeelden van toepassingen zijn een scheidingswand, douchewand, binnendeur, schuifdeur of in meubelbekleding, toonbank, etalage, rekken, tafelblad of een kastdeur.

Voordelen

Een voordeel van gezandstraald glas is privacy. Mensen hechten waarde aan privacy maar willen ook graag dat er natuurlijk licht in de ruimte komt. Gezandstraald glas kan ook bijdragen aan sfeer in een ruimte. Bij lichtinval op gezandstraald glas ontstaat een schittering die zorgt voor een open karakter van de ruimte. Een ander voordeel van gezandstraald glas is dat er zelf bepaald kan worden hoe het glas eruit komt te zien. Een voorbeeld van het personaliseren van gezandstraald glas is dat een bedrijf ervoor kan kiezen om hun logo op het glas te laten zetten.

Nadelen

Een nadeel van gezandstraald glas is dat de gezandstraalde kant van het glas een ruwe laag veroorzaakt. De ruwe laag zorgt ervoor dat vlekken en vingerafdrukken lastiger te verwijderen zijn. Bij sanitaire ruimtes moet rekening gehouden worden met het feit dat s ’avonds en s ’nachts bij kunstmatig licht silhouetten van buitenaf te zien zijn.

  • Werkgebied Nederland

    Overal binnen 30 minuten

  • Reactietijd

    Zo snel mogelijk

  • Telefoon

    Bel gratis tel: 088-1155622 

johanzwartenberg.jpg

Contact

...

Bel gratis 088-1155622 of vul onderstaand formulier in.
Bij ons regelt u het snel en gemakkelijk!

Scroll naar boven