Triple glas

Triple glas, ook wel driedubbelglas of HR+++ genoemd, is glas dat bestaat uit 3 lagen met tussen de lagen in een laag edelgas. Door de glasvulling kan er geen warmte van binnen naar buiten en geen kou van buiten naar binnen en andersom. Triple glas is het meest isolerende glas wat er momenteel op de markt is. Wanneer jouw huis een verbouwing of renovatie nodig heeft kan triple glas een hele goede optie zijn.

glaszetter-werkzaamheden.png

Voordelen

Triple glas is het glas met de hoogste isolatiewaarde. De U-waarde van triple glas kan geschat worden op ongeveer 0,6. Bij U-waarde geldt hoe lager de waarde, hoe beter de isolatie. Een ander voordeel van triple glas is het feit dat er op energiekosten bespaart kan worden. Triple glas zorgt ervoor dat de warmte in het huis blijft, hierdoor hoeft er minder gestookt te worden en dit betekent dat de stookkosten lager blijven. Verder is triple glas geluiddempend, geluidsoverlast zal hierdoor minder snel een probleem worden. Dit zijn voordelen die allemaal bijdragen aan een verhoogd wooncomfort.

Nadelen

Wanneer het glas zodanig goed isoleert kan het zorgen voor condensatie aan de buitenzijde. Condensatie zorgt ervoor dat je minder goed naar buiten kan kijken. Dit nadeel kan verholpen worden doormiddel van ventilatie door bijvoorbeeld een ventilatierooster. Verder past Triple glas bijna nooit op bestaande kozijnen. Vaak moeten bij de installatie van triple glas de kozijnen vervangen worden. Het vervangen van de kozijnen voor triple glas kan vaak erg duur worden. Verder is triple glas bestaande uit drie lagen glas, dit betekent dat minder licht binnen kan vallen.

Wanneer is triple glas geschikt voor jou?

Triple glas is iets voor jou wanneer je wilt verduurzamen en gaat verbouwen of renoveren. Triple glas kan wel 10 kilogram zwaarder zijn dan dubbelglas per vierkante meter en dit vereist bepaalde kozijnen. Wanneer je andere kozijnen hebt en speciaal voor triple glas andere kozijnen moet aanschaffen kan het verstandig zijn niet voor triple glas te kiezen maar voor een ander soort glas. Dubbel glas zou een goed alternatief zijn mochten de kozijnen moeten worden vervangen. Voor dubbel glas zijn vaak geen andere kozijnen nodig en isoleren ook goed.

  • Werkgebied Nederland

    Overal binnen 30 minuten

  • Reactietijd

    Zo snel mogelijk

  • Telefoon

    Bel gratis tel: 088-1155622 

johanzwartenberg.jpg

Contact

...

Bel gratis 088-1155622 of vul onderstaand formulier in.
Bij ons regelt u het snel en gemakkelijk!

Scroll naar boven