Glas repareren

Kan ik mijn glas laten repareren met hars?

Heb je een barst in je raam ontdekt? Of misschien wel een klein gaatje? Dan vraag je je vast af: “Kan ik dit niet gewoon laten repareren?” Bij Zwartenberg Glaszetters krijgen we deze vraag regelmatig. Ik neem je mee in de wereld van glasreparatie, zodat je precies weet wat wel en niet mogelijk is.

De realiteit van glasreparatie

Het eerste wat je moet weten, is dat glas een uniek materiaal is. Het is sterk en tegelijkertijd kwetsbaar. Een kleine beschadiging kan al snel een groot probleem worden. Misschien heb je gehoord van technieken waarbij hars wordt gebruikt om barsten in glas te ‘repareren’. Dit klinkt ideaal, maar helaas werkt het niet zoals bij een autoruit.

Bij een huisraam is de situatie anders. Als er eenmaal een barst of een gat in het glas zit, is een echte reparatie eigenlijk niet meer mogelijk. Het gebruik van hars zou de schade tijdelijk minder zichtbaar kunnen maken, maar het lost het probleem niet op. De barst blijft aanwezig, de isolatiewaarde van je ruit gaat achteruit en de kans op verdere scheuren blijft bestaan.

Waarom vervanging de beste optie is

Nu denk je misschien: “Waarom kan ik het glas niet gewoon laten repareren?” De reden is simpel. Glas repareren tot het originele niveau van sterkte en isolatie is technisch niet haalbaar. Een gerepareerd raam zou nooit dezelfde kwaliteit en veiligheid bieden als een nieuw raam. Bovendien is de kans groot dat de reparatie uiteindelijk meer kost, zowel in tijd als in geld, zonder het gewenste resultaat te leveren.

Kies voor zekerheid

Bij Zwartenberg Glaszetters adviseren we daarom altijd om voor vervanging te kiezen. Met een nieuw raam ben je verzekerd van de beste isolatie, sterkte en veiligheid. Bovendien ziet het er esthetisch veel beter uit dan een gerepareerd raam, waarbij de schade vaak nog enigszins zichtbaar blijft.

Neem geen risico, laat je glas repareren

Heb je te maken met een beschadigd raam? Neem geen risico’s met tijdelijke oplossingen. Kies voor de zekerheid en kwaliteit van een nieuw raam. Neem vandaag nog contact op met Zwartenberg Glaszetters. Wij staan klaar om je te voorzien van professioneel advies en een snelle, vakkundige vervanging van je glas. Samen zorgen we ervoor dat je weer snel kunt genieten van helder en veilig glas in je woning!

Scroll naar boven