Wij zijn bereikbaar, ook voor spoed: bel 088 - 115 5622 of gebruik het contact formulier
Zwartenberg-header

Inbraakwerend glas helpt criminelen buiten de deur te houden

Eerst maar even een sprookje ontzenuwen: dubbel glas is inbraakwerend glas want het is immers dubbel… het is waar dat de inbreker iets meer moeite heeft om twee glasplaten te breken dan één glasplaat. Toch is die moeite een detail omdat bij normaal dubbel glas een folie ontbreekt. Met andere woorden: er is niet veel dat de beide glasplaten aan elkaar geklit houdt. Enkel wat lucht… Inbraakwerend glas is dus geen gewoon dubbel glas. Alles kan kapot, maar dieven houden beslist niet van de vertragende werking die inbraakwerend glas heeft.

Sterk glas: een klasse apart

Natuurlijk kan alles kapot. Zeker glas. Leest u inbraakwerend glas, dan leest u eigenlijk inbraakvertragend glas. Glas biedt met andere woorden weerstand tegen breuk. Die weerstand is er in bepaalde klassen, van P1 tot en met P8. Hoe hoger het cijfer, des te sterker het glas. Het volgende rijtje laat zien wat nodig is per klasse om het glas te doen breken:

  • P1A: drie inslagen vanaf anderhalve meter
  • P2A: drie inslagen vanaf drie meter
  • P3A: drie inslagen vanaf zes meter
  • P4A: drie inslagen vanaf negen meter
  • P5A: drie keer drie inslagen vanaf negen meter
  • P6B: dertig tot vijftig inslagen met hamer of bijl
  • P7B: vijftig tot zeventig inslagen met hamer of bijl
  • P8B: meer dan zeventig inslagen met hamer of bijl

Wij zijn erg tevreden met de glaszetter via Zwartenberg. Hij waren op zoek naar isolatieglas in onze serre zodat de warmte enigszins behouden blijft, we zijns…

Dhr. Teunissen uit Assen

Door de snelle service van jullie glaszetter was ons bedrijfspand weer voorzien van veilig dubbel glas tegen inbraak. Bedankt voor jullie vriendelijke service…

Mevr. Verharen uit Groningen

Is inbraakwerend glas ook gelijk isolerend?

Inbraakwerend glas is niet meteen ook isolerend glas. Isolatie ontstaat door droge lucht of gas binnen twee glasplaten. De dikte van de luchtlaag bepaalt de isolerende waarde. Inbraakwerend glas is gelaagd glas zonder luchtlaag. Een folie houdt de beide glasplaten samen. Toch is het goed mogelijk inbraakwerend glas te combineren met isolatieglas. U kiest dan voor een isolerende ruit van twee panelen. Een daarvan is gelaagd en dus inbraakwerend, de andere is van enkel glas. Er zijn diverse diktes glas en aantallen folies beschikbaar. Het is maar net wat voor glas u wilt. Denk daarbij aan de voorruit van uw auto. Zo’n raam heeft slechts twee folies, elk minder dan een halve millimeter. Toch gaat er niet snel een steen doorheen.

Glas en constructie: een goed huwelijk

Het is zaak uw woning of bedrijfspand veilig te maken. Inbraakwerend glas is daarbij noodzakelijk. Echter: met alleen veiligheidsglas kiezen, bent u slechts op de helft. Ook topglas heeft een goede constructie nodig. Anders gezegd: let altijd op de combinatie van glas en het materiaal waarin het wordt geplaatst. Inbraakwerend glas heeft een sponning nodig van hardhout die goed op diepte zit. En vergeet nooit de waarde van een glaslat. Die moeten met speciale schroeven worden aangebracht, schroeven die u niet meer los kunt draaien. Vraag de glasspecialist van Zwartenberg er maar eens naar… veiligheid boven alles, nietwaar?

De meest gebruikte en voordeligste dubbel glas vind u bij ons. Dubbel glas bestaat uit twee lagen glas gevuld met lucht. Dit glassoort is tevens goed voor uw energierekening.

Meer lezen over dubbel glas...

Dit type glas zien we steeds meer terugkomen in woningen en bedrijfspanden. Niet verwonderlijk want glas in lood geeft extra karakter aan uw ruimte.

Meer lezen over glas in lood...

Overal in Nederland staat onze glaszetter voor u klaar, dus ook bij u in de regio. Bekijk alle vestigingen en selecteer uw plaats om met ons in contact te komen.

Bekijk al onze vestigingen...

25 jaar kennis & ervaring

Dit jaar bestaat Zwartenberg 25 jaar! We zijn in het verleden gestart met een vestiging in Apeldoorn en inmiddels zijn wij uitgegroeid tot een landelijk netwerk. Totaal hebben we nu 224 vestigingen door heel Nederland. Er is dus altijd een erkende glaszetter bij u in de buurt!

glaszetter-zwartenberg