Inbraakwerend glas

Eerst maar even een sprookje ontzenuwen: dubbel glas is inbraakwerend glas want het is immers dubbel… het is waar dat de inbreker iets meer moeite heeft om twee glasplaten te breken dan één glasplaat. Toch is die moeite een detail omdat bij normaal dubbel glas een folie ontbreekt. Met andere woorden: er is niet veel dat de beide glasplaten aan elkaar geklit houdt. Enkel wat lucht… Inbraakwerend glas is dus geen gewoon dubbel glas. Alles kan kapot, maar dieven houden beslist niet van de vertragende werking die inbraakwerend glas heeft.

glaszetter-werkzaamheden.png

Sterk glas: een klasse apart

Natuurlijk kan alles kapot. Zeker glas. Lees je inbraakwerend glas, dan lees je eigenlijk inbraakvertragend glas. Glas biedt met andere woorden weerstand tegen breuk. Die weerstand is er in bepaalde klassen, van P1 tot en met P8. Hoe hoger het cijfer, des te sterker het glas. Het volgende rijtje laat zien wat nodig is per klasse om het glas te doen breken:

  • P1A: drie inslagen vanaf anderhalve meter
  • P2A: drie inslagen vanaf drie meter
  • P3A: drie inslagen vanaf zes meter
  • P4A: drie inslagen vanaf negen meter
  • P5A: drie keer drie inslagen vanaf negen meter
  • P6B: dertig tot vijftig inslagen met hamer of bijl
  • P7B: vijftig tot zeventig inslagen met hamer of bijl
  • P8B: meer dan zeventig inslagen met hamer of bijl

Is inbraakwerend glas ook gelijk isolerend?

Inbraakwerend glas is niet meteen ook isolerend glas. Isolatie ontstaat door droge lucht of gas binnen twee glasplaten. De dikte van de luchtlaag bepaalt de isolerende waarde. Inbraakwerend glas is gelaagd glas zonder luchtlaag. Een folie houdt de beide glasplaten samen. Toch is het goed mogelijk inbraakwerend glas te combineren met isolatieglas. Je kiest dan voor een isolerende ruit van twee panelen. Een daarvan is gelaagd en dus inbraakwerend, de andere is van enkel glas. Er zijn diverse diktes glas en aantallen folies beschikbaar. Het is maar net wat voor glas je wilt. Denk daarbij aan de voorruit van je auto. Zo’n raam heeft slechts twee folies, elk minder dan een halve millimeter. Toch gaat er niet snel een steen doorheen.

Glas en constructie: een goed huwelijk

Het is zaak jouw woning of bedrijfspand veilig te maken. Inbraakwerend glas is daarbij noodzakelijk. Echter: met alleen veiligheidsglas kiezen, ben je slechts op de helft. Ook topglas heeft een goede constructie nodig. Anders gezegd: let altijd op de combinatie van glas en het materiaal waarin het wordt geplaatst. Inbraakwerend glas heeft een sponning nodig van hardhout die goed op diepte zit. En vergeet nooit de waarde van een glaslat. Die moeten met speciale schroeven worden aangebracht, schroeven die je niet meer los kunt draaien. Vraag de glasspecialist van Zwartenberg er maar eens naar… veiligheid boven alles, nietwaar?

  • Werkgebied Nederland

    Overal binnen 30 minuten

  • Reactietijd

    Zo snel mogelijk

  • Telefoon

    Bel gratis tel: 088-1155622 

johanzwartenberg.jpg

Contact

...

Bel gratis 088-1155622 of vul onderstaand formulier in.
Bij ons regelt u het snel en gemakkelijk!

Scroll naar boven